ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο επόπτης των ΚΟΜΥ Ημαθίας Πρ. Δημητριάδης για τα rapid test στην Αλεξάνδρεια

Ο επόπτης των ΚΟΜΥ Ημαθίας Πρ. Δημητριάδης για τα rapid test στην Αλεξάνδρεια

Ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020 ο Επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Νομού Ημαθίας του ΕΟΔΥ Πρόδρομος (Μάκης) Δημητριάδης. 

Ο γιατρός της πόλης μας που έχει την ιδιότητα του επόπτη των ΚΟΜΥ Ημαθίας του ΕΟΔΥ από τον Μάιο του 2020 αναφέρθηκε στον ρόλο των κινητών ομάδων που είναι η ανίχνευση για την προστασία από τον κορονοϊό.

Στην Αλεξάνδρεια την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 από τις 10:30 το πρωί (κλικ ΕΔΩ) θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests στον χώρο του αμφιθεάτρου.

Η διαδικασία, όπως στη Νάουσα και τη Βέροια, θα γίνει με τη μέθοδο drive through.

Στον χώρο θα βρίσκονται 3 Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 3 νοσηλευτές και έναν οδηγό.

Τα τεστ θα γίνουν σε πολίτες μέσα στο αυτοκίνητό τους και σε 10 περίπου λεπτά θα βγαίνει το αποτέλεσμα.

Ο κύριος Δημητριάδης είπε πως η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής. Κανένας δεν θα κατεβαίνει από το αυτοκίνητο στο οποίο θα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που κάποιος έχει κάποια από τα συμπτώματα του κορονοϊού, θα πρέπει να έρθει μόνος του χωρίς παρουσία άλλων ατόμων στο αυτοκίνητο.

Όσοι έχουν βγει ήδη θετικοί σε τεστ για τον κορονοϊό δεν θα πρέπει να έρθουν στην αυριανή διαδικασία.

Ο Πρόδρομος Δημητριάδης ήταν απόλυτα ενημερωμένος για την κατάσταση η οποία επικρατεί στον νομό μας, χαρακτήρισε τον Νοέμβριο ως τον πιο “καυτό” μήνα για την επιδημία στον νομό και κατ’ επέκταση στη χώρα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως την εβδομάδα που διανύουμε οι αριθμοί των κρουσμάτων θα “πέσουν”.

4 Comments

  • Θερμή παράκληση, όσοι δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με την υγεία σας και αισθάνεστε και είστε καλά, σας παρακαλούμε πολύ όλοι οι λογικοί της πόλης μας, να μην κάνετε τεστ χωρίς λόγο και απλά επειδή μπορεί να έχετε μια μυξουλα στην μυτούλα να σας βγάλουν θετικό και μετά όχι Χριστούγεννα δεν θα κάνουμε αλλά ούτε Πάσχα.. Καλό καλοκαίρι από τώρα…

    • An σκεφτουμαι με τη δική σου λογική, φυσικα δεν θα κανουμε ούτε Πάσχα, αφου θα ειμαστε κατω από το χώμα. Μονη λυση τα πολλα πολλα τεστ και η καραντινα των ασυμπτωματικών.

  • Συμφωνώ.. Έχω κάνει ήδη δύο τεστ σε μικρόβιο λόγο και σήμερα έκανα και το RAPID στην Αλεξάνδρεια..και μάντεψε φίλε εσύ που λες να μην πάμε… ήταν αρνητικό όπως και τα δύο προηγούμενα.. ΣΥΜΦΩΝΏ με τον φίλο που λέει αν δεν κάνουμε τεστ δεν θα κάνουμε ούτε Πάσχα γιατί θα είμαστε στα θυμαρακια.. Και όπου αλλού θα κάνουν θα πάω να το κάνω ξανά.. Η πρόληψη είναι ότι το καλύτερο.. δεν σας το έμαθαν αυτό?

    • Το επόμενο λένε πρέπει να γίνει απο το ορθόνγια σίγουρα αποτελέσματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *