ΤΟΠΙΚΑ posted by

Την Δευτέρα αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Βέροιας – εμβολιαστικό κέντρο και στην Αλεξάνδρεια

Την Δευτέρα αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Βέροιας – εμβολιαστικό κέντρο και στην Αλεξάνδρεια

Με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ημαθία.

Τα πρώτα εμβόλια και συγκεκριμένα 9.750 δόσεις έφτασαν στην Αθήνα το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020.

Το μεσημέρι της επομένης, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην χώρα μας.

Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός Ευσταθία Καμπισιούλη έγινε η πρώτη Ελληνίδα και υγειονομικός που εμβολιάζεται.

Ακολούθησε ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η ηγεσία της χώρας, καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2020 έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19 των Pfizer/BioNTech, οι οποίες θα διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην Ημαθία, τα εμβόλια θα φτάσουν την Κυριακή το βράδυ στο Νοσοκομείο Βέροιας και την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του veriotis.gr πρώτα θα εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στις κλινικές covid.

Θα ακολουθήσουν, συμβολικά, ο αρχαιότερος/η και ο νεότερος/η ιατρός και ο αρχαιότερος/η και ο νεότερος/η νοσηλευτής/τρια που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και θα ακολουθήσει το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Ενδεχομένως από τους πρώτους που θα καθίσουν στην καρέκλα του εμβολιαστικού κέντρου να είναι και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την πρώτη εβδομάδα, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους δήμους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας και των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας.

Από τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στην Ημαθία θα λειτουργήσουν περίπου 15 εμβολιαστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων στο Νοσοκομείο Βέροιας, στο Νοσοκομείο Νάουσας, στα Κέντρα Υγείας Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, στις ΤΟΜΥ Βέροιας κτλ.

Στο Νοσοκομείο Βέροιας συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα, ένα εντός του Νοσοκομείου και ένα εκτός, που έχει ετοιμαστεί δεξιά από την πύλη.

Και τα δύο κέντρα θα λειτουργούν με δύο βάρδιες, από τις 08:00 έως τις 21:00, καλύπτοντας ουσιαστικά τέσσερις βάρδιες καθημερινά.

Αρχικά, θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Νοσοκομείου και όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει την λειτουργία του και το εξωτερικό κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *