ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια: Οι πιστοί έξω από τις κλειστές εκκλησίες

Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια: Οι πιστοί έξω από τις κλειστές εκκλησίες

Με διαφορετικό τρόπο γιορτάζονται και στην Αλεξάνδρεια τα Θεοφάνεια σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο σχεδιασμός της Πολιτείας προβλέπει η εορταστική Θεία Λειτουργία να τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών και αποκλειστικά εντός των Ιερών Ναών.

Οι πιστοί βρίσκονται έξω από τις εκκλησίες. Οι τελετή του αγιασμού των υδάτων δεν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι πιστοί θα μπορούν να προσέλθουν για ατομική προσευχή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την εκκλησία της Παναγίας:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

6 Comments

  • Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε μας τους Χριστιανούς τις Αλεξάνδρειας ,και όχι μόνο για τα ευτράπελα που συνέβησαν κατά την εορτή των Αγίων Θεοφανίων στην Πόλη μας. Συγκεκριμένα η απόφαση τις Ιεράς Συνόδου ήταν οι Εκκλησίες να λειτουργήσουν όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Φώτων. ΟΜΩΣ στην Αλεξάνδρεια οι Εκκλησίες παρέμειναν κατά την Θεία Λειτουργία κλειστές για τους πιστούς. Στον Ιερό Ναό τις Παναγίας μάλιστα ήταν κλειστές και οι πόρτες του προαυλίου τις Εκκλησίας!!!!! Αντιθέτως στην Βέροιας στην Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου όπου χοροστάτησε και ό Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων η λειτουργία έγινε και με την παρουσία πιστών. Επίσης σε πολλά χωριά τις περιοχής Αλεξανδρείας η λειτουργία έγινε με την παρουσία πιστών που τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα. Ερωτάτε επομένως να μας πει για ποιο λόγο αυτή η διάκριση για την Πόλη μας και με τίνος ευθύνη έγινε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω γιατί δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις τις Αγίας Ιεράς Συνόδου.

    • Αδιανόητη η στάση του εν λόγω αρχιερατικου επισκοπου.
      Οφείλει μεν να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα, αμφιβάλλω όμως πως θα το κάνει.
      Περιμένω να με διαψεύσει, εξηγώντας την ακατανόητη στάση του.

  • Υπαρχει πλουσιο υλικο απο φωτο, εντυπωσιακο. Γιατι παραπονιεσται, επειδη βγηκατεαι χαλια μηπος?

    • Ειρήνη ημην χριστιανοι.

  • ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 7 Η ΩΡΑ ΟΧΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ 7 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ 6 Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 8 ΝΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΜΕ 4 ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΩΡΑΙΑ ΜΠΡΑΒΟ. ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ 5Κ30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 6 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  • Βέβαια σας φταίει ο αρχιμανδρίτης που έκανε ότι είπε η Ιερά Μητρόπολη έβαλε στην εκκλησία μέσα τόν αριθμό ατόμων που ήταν και τα Χριστούγεννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *