ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

“Φρένο” από σήμερα στα πηγαδάκια έξω από τα μαγαζιά take away

“Φρένο” από σήμερα στα πηγαδάκια έξω από τα μαγαζιά take away

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ θα έρθουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν έξω ή μέσα στο κατάστημα εστίασης, ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίες διάθεσης προϊόντων σε πακέτο (take away) είναι δεκαπλάσιο και φθάνει τις 3.000 ευρώ.Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Με την ΚΥΑ τροποποιείται το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1, με την προσθήκη της απαγόρευσης παραμονής πελατών στον εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

Ο λόγος που επικαλείται η ΚΥΑ είναι η ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Πηγή: capital.gr

7 Comments

  • ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΑΥΤΟ? ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ?

  • Οπως και στα σουπερ μαρκετ εκει δεν εχει συνοστισμο? Η στα μεσα μεταφορας? Λεωφορεια αστικα χαμος γινεται.

  • ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ.

  • Οτι αφορα την εστιαση ειναι επιινδυνο στα αλλα μερη δεν πειραζει τιποτα.

  • Σε μπουγατσαδικα φαστφουνταδικα απαγορεύεται ο πελάτης να κάθεται μέσα και να τρώει. Παραγγέλνεις και το παίρνεις για το σπίτι. Μάζεψτε και τα τελάρα αν υπάρχουν. Κι αυτά τα έχουν μετατρέψει σε καρέκλες. Και ποτέ δεν μπαίνουμε στο κατάστημα με το τσιγάρο στο στόμα και με κατεβασμένη την μάσκα. Είδα ηλικιωμένους-ες και νεους εδώ και μια εβδομαδα να μην της φοράνε μεσημεριανές ώρες. Το ποια άτομα δεν τις φοράνε ακόμα τους βλέπουμε και τους ξέρουμε.

  • Κάντε μια βόλτα από τα χωριά κ θα βρείτε κανονικά ,τραπεζάκια κ καφέ μέσα..

  • Δεν βλέπουμε τι γίνεται στα μέσα μεταφοράς?τα κοπρόσκυλα. Αντι να βάλουνε περισσότερα μέσα μεταφοράς τους πειράζουν τα πηγαδακια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *