ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής συμμετέχει για 2η χρονιά στο πρόγραμμα «Σχολεία πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα» που υλοποιείται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Τη φετινή χρονιά 2020-21 στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχει το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής με 10 μαθητές και από τις 3 τάξεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων που πρέπει να υλοποιήσουν οι μαθητές και βαθιά επηρεασμένοι και προβληματισμένοι από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης γυναικών σε χώρους του αθλητισμού και της τέχνης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μια ενημέρωση-συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και για τη βία και τις παρενοχλήσεις που υφίστανται σε όλους τους χώρους που φαινομενικά θεωρούνται ασφαλείς όπως η οικογένεια, η εργασία, οι σπουδές.

Ενόψει της Γιορτής της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και ώρα 10:00 το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής σας προσκαλεί στην εκδήλωση όπου οι συμμετέχοντες μαθητές θα προσεγγίσουν το θέμα της βίας των γυναικών με μια δραματοποίηση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας θα μιλήσουν για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και για τους τρόπους υποστήριξης των θυμάτων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος είναι αρμόδιος για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, προκειμένου να μας παρουσιάσει τις θέσεις και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

https://minedu-secondary.webex.com/meet/julia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *