ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μέχρι 19 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικών Λυκείων 2021

Μέχρι 19 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικών Λυκείων 2021

Από το 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

(Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας Φ251/26655/Α5/5-3-2021)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του έτους 2021, θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο.

Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα και στους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση – Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, εφόσον το επιθυμούν, να τη συμπληρώσουν – τροποποιήσουν, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Απόφοιτοι: Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους (όπως παραπάνω), προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων.

Η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι καθοριστική και δεσμευτική για όλους τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ. Μετά την υποβολή της και εκτός προθεσμίας, δεν τροποποιείται ούτε διορθώνεται.

Αν ο/η υποψήφιος/α, παρότι υπέβαλε Αίτηση-Δήλωση, μετανιώσει και δεν συμμετάσχει τελικά στις εξετάσεις, δεν θα μπει στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων το ίδιο έτος. Ωστόσο, αυτός ο/η υποψήφιος/α θα μπορεί οποιοδήποτε επόμενο έτος να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (χωρίς νέα εξέταση)

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το 2020. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο.

Δεδομένου ότι, η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και με την ισχύ των μέτρων λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη σχολική μονάδα  προκειμένου να υπάρξει χρονική κατανομή των επισκέψεων των υποψηφίων στη σχολική μονάδα (ραντεβού), και να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο

1ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ώρες λειτουργίας σχολείου)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333022025

ή στο email: 1lykalndr@sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *