ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Ποιο παιδικό βιβλίο προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτή την εβδομάδα

Ποιο παιδικό βιβλίο προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτή την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Συγγραφέας:Vaiva Rutkauskaite

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Στο Βασίλειο του Κόσμου ζουν οι λέξεις. Κάποιες ζουν εκεί από παλιά, άλλες εμφανίστηκαν πρόσφατα. Άλλες είναι μεγάλες, άλλες μικρές, κάποιες όμορφες, άλλες θυμωμένες, άλλες χαρούμενες και άλλες λυπημένες. Όλες οι λέξεις είναι φίλοι. Ή σχεδόν όλες. Γιατί μεταξύ μας κανείς δεν θέλει να είναι φίλος με το ΔΕΝ. Όταν κάποια λέξη πλησιάζει το ΔΕΝ, η λέξη αμέσως γίνεται λυπημένη και εχθρική. Έτσι όλοι αρχίζουν να την αποφεύγουν. Εκείνη στεναχωρημένη, εξαφανίζεται. Ώσπου ένα ανοιξιάτικο πρωινό οι λέξεις κατάλαβαν ότι έχασαν το ΔΕΝ, δεν το βρίσκουν πουθενά. Ούτε σε προτάσεις, ούτε σε ιστορίες, ούτε στη βιβλιοθήκη, ούτε ακόμη στο διαδίκτυο. Το ΔΕΝ δεν είναι πουθενά. Θα καταλάβουν άραγε την αξία του οι άλλες λέξεις; Θα μπορέσουν να το βρουν, να το φέρουν πίσω και να τον βοηθήσουν να δίνει αξία στις άλλες λέξεις;

Μια μοναδική ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις και κυρίως την λέξη ΔΕΝ. Είναι αποδεκτό να λέμε δεν θέλω όταν κάτι μας μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα αλλά καλό θα ήταν πάντα να συνδυάζεται με μία εξήγηση «Δεν θέλω να δω το φίλο μου γιατί τσακωθήκαμε». Υπέροχη εικονογράφηση, εξαιρετικό θέμα που προσεγγίζει, αυτό της άρνησης των παιδιών αυτής της ηλικίας αλλά και το ευκολονόητο λεξιλόγιο του κάνουν το βιβλίο άξιο βοηθό για όλα τα ΟΧΙ και τα ΔΕΝ των παιδιών μας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *