ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

O κορονοϊός ανέβαλε τις εκλογές σε πολλές ΕΠΣ και της Ε.Ε της ΕΠΟ – μόνο στην Ημαθία η τόση επιμονή να γίνουν

O κορονοϊός ανέβαλε τις εκλογές σε πολλές ΕΠΣ και της Ε.Ε της ΕΠΟ – μόνο στην Ημαθία η τόση επιμονή να γίνουν

Πολλές συζητήσεις έγιναν σχετικά με τις εκλογές στην ΕΠΣ Ημαθίας οι οποίες ακυρώθηκαν από την αστυνομία λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό (κλικ ΕΔΩ).

Ωστόσο στις περισσότερες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας μας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊου σε συνδυασμό με το νόμο που δίνει παράταση έως τις 30/6 στις διοικήσεις των οποίων η θητεία έχει λήξει, οι εκλογές αναβλήθηκαν.

Σήμερα μάλιστα η ΕΠΟ ζήτησε ειδική άδεια από την κυβέρνηση για να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή με παρουσία φυσικών προσώπων και έλαβε αρνητική απάντηση!

Δεν μπορεί να ισχύουν παντού τα μέτρα και στην Ημαθία να θέλουν να γίνουν οι εκλογές όταν μάλιστα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν από τον πρόεδρο να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία λόγω των μέτρων αλλά και του γεγονότος πως η Βέροια βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”.

Έχουν άδικο όλοι οι άλλοι και εμείς επιμένουμε να κάνουμε εκλογές; Γιατί;

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις των ΕΠΣ της χώρας μας για αναβολή των εκλογών:

ΕΠΣ Σερρών

Το Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 31/03/2021 Τακτικής Ειδικής Εκλογικής Γ.Σ, λόγω της ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στον χάρτη περιοχών αυξημένου κινδύνου – βάση της νέας ΚΥΑ που επιβάλλει «Έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωναίου Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» και έπειτα από σύσταση της Γ.Γ.Α προκειμένου να διευκολυνθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Η νέα ημερομηνία ορισμού της Γενικής Συνέλευσης θα κοινοποιηθεί έπειτα από νέα απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Σερρών όταν το επιτρέψουν τα νέα υγειονομικά δεδομένα.

ΕΠΣ Αθηνών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΑ αποφάσισε την αναβολή των αρχαιρεσιών της, που είχαν ορισθεί και ανακοινωθεί για την 31-03-2021, λόγω των συνθηκών και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον covid–19.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με νεότερη απόφαση θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

ΕΠΣ Φθιώτιδας

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Φ. στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαρτίου 2021 διά περιφοράς (11:00 πμ — 12:00 πμ), αποφάσισε σύμφαινα με το Άρθρο 45 του Ν. 4778/21 και εν όψει της εφαρμογής των διατάξεών του, την αναβολή των αρχαιρεσιών της που είχαν ορισθεί και ανακοινωθεί για την 29 Μαρτίου 2021.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, συνθήκες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COV1D 19 και με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. θα ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών.

ΕΠΣ Πειραιά

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, κάνοντας χρήση  του άρθρου 45 του Ν. 4778/2021, αποφάσισε την αναβολή των αρχαιρεσιών της, που είχαν ανακοινωθεί  ότι θα πραγματοποιηθούν την 31 /03/2021, λόγω των συνθηκών και των μέτρων που έχουνληφθεί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της  πανδημίας από τον covid 19.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις και με νεότερη απόφαση θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

ΕΠΣ Χαλκιδικής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη για την 31/3/2021 Γενική Συνέλευση  των σωματείων- μελών της ματαιώνεται, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Η Συνέλευση θα επανορισθεί σε ευθέτο χρόνο, όταν εξομαλυνθούν οι συνθήκες.

ΕΠΣ Ηλείας

Η Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΣΗ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της Ένωσης. Που είχε συγκληθεί για την 31-3-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο «Άγγελος Αναστασόπουλος». Με θέμα τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η αναβολή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνεχιζόμενων εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα συνεπεία της πανδημίας Covid-19 και των έκτακτων μέτρων που διατηρήθηκαν σε ισχύ από την Πολιτεία με την υπ’αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/2021 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1194/τ.Β’, το οποίο εκδόθηκε το Σάββατο 27-3-2021.

Έως τότε η Ε.Π.Σ.Ηλείας ήταν υποχρεωμένη, κινούμενη με βάση την αρχή της νομιμότητας κατά τη θεσμική της ευθύνη και αντίθετα προς τις ανεύθυνες δηλώσεις κάποιων που επιθυμούν να αποφύγουν πάση θυσία τις εκλογές φοβούμενοι το αποτέλεσμά τους. Να συνεχίσει κανονικά την εκλογική διαδικασία και την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης, δεδομένου ότι δεν ήταν γνωστό εάν η τελευταία αυτή ΚΥΑ θα παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και αν μεταξύ αυτών θα περιλαμβανόταν η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, όπως και έγινε.  Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση ορίστηκε για την Παρασκευή 14-5-2021και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο.

ΕΠΣ Αρκαδίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ Αρκαδίας αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή των αρχαιρεσιών της, που είχαν ορισθεί και ανακοινωθεί για την 31/03/2021, λόγω των συνθηκών και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον covid-19.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με νεότερη απόφαση θα ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ευελπιστώντας στην παρουσία του συνόλου των σωματείων-μελών μας και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων μας.

ΕΠΣ Κοζάνης

Να αναβληθούν οι εκλογές της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στις 20 Μαρτίου, αποφασίστηκε στο Δ.Σ.  της Ε.Π.Σ. Κοζάνης

Έτσι, σε νέο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον, θα αποφασιστεί και ο ορισμός της νέας ημερομηνίας για την διεξαγωγή των εκλογών.

Η απόφαση θα παρθεί βάση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα βρίσκεται η χώρα μας αλλά και η περιοχή μας, όσο αναφορά των πανδημία του κορωνοϊού, για να μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια.

ΕΠΟ

Σήμερα, Δευτέρα (5/4) θα συνεδριάσει η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η επανέναρξη της Γ’ εθνικής.

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη θα συνεδριάσει για να εκλέξει νέο αναπληρωτή πρόεδρο, νέο αντιπρόεδρο και νέο ταμεία.

Επίσης θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της έναρξης της Γ’ Εθνικής, καθώς και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κάτι που έχει ζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό από το σύνολο των ομάδων και των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή στη δράση είναι στις 11 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ ζήτησε ειδική άδεια ώστε η ΕΕ να γίνει με παρουσία φυσικών προσώπων, ωστόσο, έλαβε αρνητική απάντηση από την κυβέρνηση.

Έτσι η διαδικασία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

3 Comments

  • Σιγά ρε Τάσο.
    Οκτώ -8- ΕΠΣ και μία-1- ΕΠΟ είναι.
    Μετρούν αυτές μπροστά στη δικιά μας ΕΠΣ.
    Εμείς είμαστε υπεράνω , και μπορούμε να κάνουμε εκλογές!
    Δεν καταλαβαίνουμε κανέναν, ούτε covid, ούτε Κυβέρνηση!!

  • Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!
    Τώρα θα χρειαστεί νέα προκήρυξη , που σημαίνει,
    νέοι υποψήφιοι Πρόεδροι, νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι,
    και με τα δεδομένα να αλλάζουν!
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

  • Ο θεος ευλογεί την ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *