ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στη διημερίδα “1821-200 χρόνια μετά…” συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Στη διημερίδα “1821-200 χρόνια μετά…” συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας (πρώτη ημέρα) και ιστορικών  (δεύτερη ημέρα) πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου η διημερίδα: “1821-200 χρόνια μετά….” για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  σε συνεργασία με τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συγχαίρει τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης: Βέργου Ελένη, Δεληδημήτρη Σοφία, Κασσέρη Θεοδώρα, Τραϊανοπούλου Κωνσταντίνα και Τριανταφυλλοπούλου Κωνσταντίνα για τη συμμετοχή τους με την εργασία:

“Κρυφά το λένε τα πουλιά. Η επανάσταση μέσα από το δημοτικό τραγούδι”.

Οι μαθήτριες με την υπεύθυνη καθηγήτρια, Αγγέλη Ελένη συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως και μελετώντας τα δημοτικά τραγούδια (ιστορικά και κλέφτικα) παρουσίασαν πολυτροπικά  τα γεγονότα-σταθμούς της επανάστασης με εστίαση στην τοπική ιστορία.

Θερμές ευχαριστίες στην πληροφορικό του σχολείου μας κ. Ζυγομάνη Δόμνα για την τεχνική υποστήριξη την ημέρα της προβολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *