ΤΟΠΙΚΑ posted by

Πόσοι έκαναν μέχρι σήμερα το εμβόλιο στον νομό Ημαθίας

Πόσοι έκαναν μέχρι σήμερα το εμβόλιο στον νομό Ημαθίας

Συνεχίζονται καθημερινά οι εμβολιασμοί στην Ημαθία.

Τόσο στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας όσο και στα Κέντρα Υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας δέχονται το εμβόλιο, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 31.543 εμβολιασμοί στην Ημαθία (22.678 με την πρώτη δόση και 8.865 με την δεύτερη δόση), ενώ πανελλαδικά ο αριθμός των εμβολιασμών φτάνει τους 2.821.625 (2.004.522 με την πρώτη δόση και 817.103 με την δεύτερη δόση).

Να σημειωθεί ότι με την ίδια ένταση εμβολιάζονται και οι νομοί της Μακεδονίας.

Για παράδειγμα στην Πιερία έχουν πραγματοποιηθεί 30.544 εμβολιασμοί, στην Πέλλα 39.528 και στην Κοζάνη 36.554.

Σημειώνεται πως τώρα εμβολιάζονται τώρα:

– Πολίτες άνω των 50 ετών

– Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου

– Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας

– Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Από αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για προγραμματισμό ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών και από Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων και 45-49 χρόνων, με επικρατέστερη ημέρα για το άνοιγμα των ραντεβού τη Μεγάλη Παρασκευή.

Για τους πολίτες 30-39 χρόνων ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με εμβόλια της AstraZeneca, ενώ οι άλλες δύο ομάδες πολιτών θα έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, δηλαδή στα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Πηγή: Veriotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *