ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL για αυτήν την εβδομάδα

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΙΠΠΟΠΟΚΑΜΠΟΣ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Προτεινόμενη Ηλικία: 2+ Ετών

Στον ποταμό το μακρινό, τα ζωάκια είναι πολλά. Ζουν ήσυχα και ωραία τη ζωή τους μέχρι που ένας επισκέπτης έρχεται να χτίσει μία φωλιά. Όμως η νυφίτσα, η μουσίτσα έχει αντίθετη γνώμη. Δεν έχει ξαναδεί ένα τέτοιο ζώο είναι λίγο διστακτική. Φοβισμένος είναι και ο μικρός μουστακαλής ποντικός. Όμως η πάπια με τα μεγάλα μάτια έχει αντίθετη γνώμη. Πιστεύει πως απλά είναι μοναδικός. Διαφωνία επικρατεί στον ποταμό γι’ αυτό το πλάσμα το ξεχωριστό. Τι θα γίνει όμως όταν τον λόγο πάρει ο ιπποπόκαμπος; Θα καταφέρει να κάνει τα ζώα να τον αγαπήσουν και να τον αποδεχτούν;

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Συλλογή-μικρά αστέρια» είναι γραμμένο με σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Η επιφυλακτική ίσως και εχθρική στάση των ζώων προς τον διαφορετικό Ιπποπόκαμπο είναι μερικές φορές και η στάση των ίδιων των ανθρώπων που δεν αποδέχονται το διαφορετικό. Όμως η στάση και τα γεμάτα αυτοπεποίθηση λόγια του ιπποπόκαμπου καταφέρνουν να μιλήσουν στην καρδιά τόσο των μικρών όσο και των μεγαλύτερων αγνώστων. Μια ιστορία γεμάτη υπέροχες εικόνες από την Μαρία Παγκάλου, εξαιρετικό και ουσιαστικό θέμα αλλά και τα στοχευμένα του μηνύματα βοηθούν το παιδί να αγαπήσει και να αγκαλιάσει τον ιπποπόκαμπο της δικής του ζωής – καθημερινότητας. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάζετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *