ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Μπράβο Δημήτρη Ιτούδη! Ξανά στο Final Four

Μπράβο Δημήτρη Ιτούδη! Ξανά στο Final Four

Ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο 20ο φάιναλ φορ στην ιστορία της ενώ ο ίδιος θα είναι παρών στο 14ο της καριέρας του!

Είναι ο άνθρωπος των φάιναλ φορ ο Δημήτρης Ιτούδης.

Είναι το έκτο συνεχόμενο με την ΤΣΣΚΑ κάτι που μόνο ο Έτορε Μεσίνα είχε καταφέρει σε δύο διαφορετικές περιόδους με τη ρώσικη ομάδα: Από το 2006 ως και το 2009 κι επίσης το 2013 και το 2014.

Επίσης είναι πλέον μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη οι μόνοι Έλληνες προπονητές που έχουν δώσει «παρών» σε έξι φάιναλ φορ. Ο «Ξανθός» το κατάφερε με τρεις διαφορετικές ομάδες (Άρη, Ολυπιακό και ΑΕΚ) ενώ ο Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ.

Ως head coach έτσι; Διότι συνολικά ο Ιτούδης έχει… 14 φάιναλ φορ στο βιογραφικό του.

Με πρώτο το 2000, στην Θεσσαλονίκη όταν στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague. Ακολούθησαν άλλες επτά παρουσίες, πλάι στον αδερφικό φίλο και κουμπάρο του (2001, 2002, 2005, 2007, 2009, 2011 και 2012).

Από τη στιγμή που αποφάσισε να χαράξει το δικό του δρόμο, ο Έλληνας κόουτς έγραψε τη δική του ιστορία στην ΤΣΣΚΑ. Κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο και είναι ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης βρίσκεται για επτά χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας ξένος προπονητής.

Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι ο Δημήτρης Ιτούδης έπαιξε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό, πριν βρεθεί στον Παναθηναϊκό. Και συγκεκριμένα το 1996, στο πλευρό του Ζέλικο Λούκαϊτς στον ΠΑΟΚ, φιναλίστ στο Κύπελλο Σαπόρτα με την Μπασκόνια στον τελικό της Βιτόρια.

Πλέον στην Κολονία έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του… Να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό της καριέρας του ως head coach και το όγδοο συνολικά (μαζί με τα πέντε που έχει από την εποχή του Παναθηναϊκού, ως ασίσταντ).

Πηγή: sportime.gr

1 Comment

  • Δημήτρη στα Τρίκαλα μας κάνεις περήφανους,όλοι την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *