ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Παραδοσιακές συνταγές θα παρουσιάσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στο Erasmus+

Παραδοσιακές συνταγές θα παρουσιάσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στο Erasmus+

Από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Κατά την εβδομάδα 24-28 Μαΐου 2021, πραγματοποιείται η 6η διαδικτυακή κινητικότητα μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Η κουλτούρα μου, η κουλτούρα σου, η κουλτούρα μας» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα που είχε σαν στόχο την ανταλλαγή κουλτούρας μεταξύ 6 χωρών με άξονες την ιστορία, τον χορό, τη ζωγραφική, το θέατρο, τη μουσική και την κουζίνα.

Κάθε χώρα διοργάνωσε και φιλοξένησε εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες σε έναν από τους παραπάνω άξονες. Το σχολείο Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi στο Kuşadası της Τουρκίας, ως σχολείο συντονισμού, φιλοξενεί τώρα την τελευταία εικονική κινητικότητα με θέμα την «τοπική κουζίνα».

Μαθητές από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία, παρουσιάζουν την τοπική τους κουζίνα αναδεικνύοντας τη σύνδεσή της με το φυσικό περιβάλλον, τα έθιμα, τη θρησκεία και την ιστορία κάθε τόπου και παρασκευάζουν τοπικά πιάτα.

Επικοινωνούν μεταξύ τους, ενσωματώνονται σε μικτές ομάδες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συνεργάζονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, διαδικτυακή ξενάγηση στο Kuşadası και στα αξιοθέατα των γύρω περιοχών.

Η γλώσσα του Προγράμματος είναι η Αγγλική. Από το σχολείο μας συμμετέχουν 31 μαθητές και 14 καθηγητές.

Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν ένα βίντεο με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) που παρασκεύασαν οι ίδιοι στο εργαστήριο του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του σχολείου και  ένα δεύτερο, με παραδοσιακές συνταγές του τόπου της Αλεξάνδρειας που επίσης παρασκεύασαν οι ίδιοι με τη συνδρομή γονέων και τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων.

Το Πρόγραμμα Erasmus, παρά την αδυναμία της φυσικής μετάβασης και δραστηριοποίησης των μαθητών στο εξωτερικό, υιοθετώντας το μοντέλο της εικονικής κινητικότητας, εξακολουθεί να προσφέρει στους μαθητές, γνώσεις, κοινωνική αλληλεπίδραση, καινοτόμες και ευχάριστες εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *