ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

H πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα

H πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΑΟΡΑΤΗ

Εκδόσεις: Ίκαρος

Συγγραφέας: Tom Percival

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Η Ίζαμπελ φοράει το πουλόβερ της. Το κρύο βρίσκεται παντού μέσα στο σπίτι, όμως οι γονείς της δεν έχουν χρήματα για θέρμανση κάτι αυτονόητο για κάποιους άλλους. Η Ίζαμπελ δεν στεναχωριέται για όσα δεν έχει, γιατί έχει το πιο σπουδαίο την οικογένειά της. Αλλά φτάνει μια μέρα που οι γονείς της δεν έχουν καθόλου χρήματα και αναγκάζονται να μετακομίσουν στην άλλη άκρη της πόλης και να αφήσουν το σπίτι τους, στο οποίο είχαν ζήσει τόσες όμορφες στιγμές. Η Ίζαμπελ νιώθει θλίψη στην καινούρια γειτονιά και νιώθει ότι κανείς δεν την προσέχει. Νιώθει ότι έχει γίνει αόρατη. Μέσα στη θλίψη της προσέχει κάτι που δεν είχε δει πιο πριν. Υπάρχουν κι άλλοι αόρατοι άνθρωποι. Η Ίζαμπελ αποφασίζει να τους βοηθάει όλους. Τι λέτε θα καταφέρουν να γίνουν ορατοί;

Μια άκρως τρυφερή ιστορία για τα παιδιά που ζούνε στην φτώχεια. Ο Tom Percival, που και ο ίδιος υπήρξε παιδί φτωχής οικογένειας θέλησε να γράψει ένα βιβλίο για όλα αυτά τα παιδιά. Καταφέρνει με τον πιο απλό τρόπο να κάνει γνωστό στους μικρούς αναγνώστες πως η φτώχεια δεν μπορεί να μας εμποδίσει να είμαστε ευτυχισμένοι. Δημιουργεί όμως εμπόδια που αν έχεις ανθρώπους δίπλα σου μπορείς να τα ξεπεράσεις και να μη βρεθείς στο περιθώριο. Η ιδιαίτερη εικονογράφηση και το παιχνίδι με το χρώμα και τις γκρίζες αποχρώσεις σε συνδυασμό με το θέμα που πραγματεύεται κάνουν το βιβλίο να έχει λόγο ύπαρξης στα ράφια της παιδικής σας βιβλιοθήκης.

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *