ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος νοσήσει με κορονοϊό στις Πανελλαδικές

Τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος νοσήσει με κορονοϊό στις Πανελλαδικές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN TV, πρέπει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Αναφερόμενη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τόνισε ότι θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

“Θα υπάρχει η διαδικασία των self test αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test”. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο.

“Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών. “Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα”.

Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη της ομάδας προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε ότι αφορά τα φροντιστήρια αυτά δεν ανοίγουν ακόμη. “Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη το πράσινο φως από τους ειδικούς” διευκρίνισε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *