ΤΟΠΙΚΑ posted by

O «Προπολεμικός» πίνακας ανακοινώσεων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Πλατύ

O «Προπολεμικός» πίνακας ανακοινώσεων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Πλατύ

Στην εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και του 5G, κάποιες δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν ακόμα με vintage αποχρώσεις.

Όπως για παράδειγμα, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός που βρίσκεται στο Πλατύ, ο οποίος διαθέτει έναν «προπολεμικό» πίνακα ανακοινώσεων για τα επερχόμενα δρομολόγια.

Αν και πραγματοποιήθηκε μια σχετική ανακαίνιση στους Ολυμπιακούς του 2004, ο πίνακας παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο. Ενδεχομένως να έχει συλλεκτική αξία, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί που δεν μπαίνει σε ψηφιακή μορφή.

Και εύλογα αναρωτιέται κανείς, μα καλά είναι τόσο δύσκολο να τοποθετηθεί μια υπερσύγχρονη οθόνη που να ενημερώνει με ακρίβεια το επιβατικό κοινό;

Την συγκεκριμένη επισήμανση την έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην αντιδήμαρχος της Βέροιας Δημήτρης Δάσκαλος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Σταθμό.

Πηγή: Veriotis.gr

6 Comments

  • Μόνο ο “προπολεμικός” πίνακας έκανε εντύπωση στον κ.αντιδήμαρχο? Και δεν του έκανε εντύπωση ότι υπάρχει μόνο “ΈΝΑ ” και μοναδικό δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Βέροια ,που τυχαίνει να είναι και η πρωτεύουσα του νομού? Το θέμα είναι να υπάρχουν πολλά και συχνά δρομολόγια ,ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό. Ο χειρόγραφος πίνακας εάν είναι σωστά ενημερωμένος μία χαρά είναι. Γιατί θα πρέπει δηλ. όλα να είναι σε ψηφιακή μορφή?

  • Θα με ενδιέφερε περισσότερο εάν ο πρώην δήμαρχος αναρωτιόταν γιατί έχουν κοπεί ένα σωρό δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη.Αφου του έκανε εντύπωση αυτός ο πίνακας μάλλον δεν ταξιδεύει συχνά με το τρένο όπως εμείς οι κοινοί θνητοί που πάμε στη δουλειά μας με αυτό.Ας είχε όλα τα δρομολόγια και ας ήταν γραμμένος ο πινακας και στα ιερογλυφικά.

  • η αμαξοστοιχια 1595 στις 08.45 παρεχει και χαλβα ???

  • Δεν εχει δρομολόγια η Αλεξάνδρεια η βέροια εδεσσα φλωρινα την πούλησαν για να κλείσει τις γραμμές??εαν δεν μπορεί να βάλει τρένα η trainose να σηκωθεί να φύγει αίσχος

  • όλα τα προβλήματά τα έλυσαν ο πίνακας τους μάρανε άρε νούμερα.

  • Υπάρχει οθόνη μεγάλη στο χώρο αναμονής των επιβατών , δίπλα από το εκδοτήριο εισιτηρίων . Μάλλον δεν έκανε τον κόπο ο πρώην αντιδήμαρχος να μπει μέσα και πέρασε μόνο από έξω. Εμένα μου αρέσει πάντως αυτός ο παλιός πίνακας . Πρέπει πάντα να μένει κάτι κλασσικό και παλιό ώστε να αναπολούμε λίγο και το παρελθόν μας. Εξάλλου στην εποχή της τεχνολογίας και του 5G όπως λέτε όλοι μας μπορούμε να ενημερωθούμε για τα δρομολόγια μέσω ίντερνετ από τον υπολογιστή μας σπίτι ή από το smartphone μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *