ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στο 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις – ποια μέτρα πρέπει να τηρηθούν

Στο 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις – ποια μέτρα πρέπει να τηρηθούν

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος  2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές του 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων της Αλεξάνδρειας καθώς και των αποφοίτων που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτές.

Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και την προστασία των συμμετεχόντων, από το Υπουργείο Παιδείας  ανακοινώθηκε σειρά μέτρων (https://www.minedu.gov.gr/rss/48830-31-05-21-odigies-gia-tin-asfali-dieksagogi-ton-panelladikon-eksetaseon-metra-prostasias-kai-self-test)

Επιγραμματικά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους υποψηφίους είναι:

  1. Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το self-test. Αυτό γίνεται ώστε σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού (δεύτερο test rapid ή μοριακό-PCR).
  2. Οι υποψήφιοι, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα των εξετάσεων αλλά και κάθε άλλη ημέρα εξετάσεων.
  3. Την Παρασκευή 18  Ιουνίου 2021 μετά το τέλος των εξετάσεων της ημέρας αυτής οι υποψήφιοι θα κάνουν δεύτερο test. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ (test rapid ή μοριακό-PCR), από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
  4. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των χώρων του εξεταστικού κέντρου και στους εξωτερικούς χώρους του, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).
  5. Εκτός από τους υποψήφιους όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εξετάσεις – εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι και αυτοί να κάνουν το τεστ και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr ενώ υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα ευελπιστούμε στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας και ευχόμαστε ολόψυχα στους υποψηφίους επιτυχία στις εξετάσεις ώστε να ανταμειφθούν οι πολύχρονες προσπάθειες αυτών και οι κόποι των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο

2ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

(ώρες λειτουργίας σχολείου)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333022666

ή στο email: 2lykalndr@sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *