ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Δράσεις για το περιβάλλον από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Δράσεις για το περιβάλλον από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας με τίτλο «Ρύπανση υδάτων: Πηγές, Επιπτώσεις, Ανίχνευση, Πρόληψη και Τρόποι αντιμετώπισης» το οποίο υλοποιήθηκε από μαθητές της Β΄ τάξης, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Πλατσά Βασιλείου, Μπρισίμη Άννας και Βουλγαράκη Ευθυμίας, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1. Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κα. Αναστασία Χαρίτου, μέλος της Περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea και μας ενημέρωσε για τις δράσεις της οργάνωσης και τις επιπτώσεις που έχουν οι ανθρωπογενείς ρύποι στην ποιότητα των υδάτων. Κύριος στόχος της iSea είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και τη προώθηση πολιτικών προστασίας ( https://isea.com.gr/ ).

2. Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Αργύρης Περνετζής, Μηχανολόγος Μηχανικός και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. Αρχικά μας περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και τις χημικές αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται ώστε να πιστοποιείται η ποιότητα των υδάτων. Κατόπιν, μας εξήγησε σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο υδατόπυργου, τον τρόπο λειτουργίας του. Τέλος, επισκεφτήκαμε έναν από τους υδατόπυργους της Αλεξάνδρειας όπου και ξεναγηθήκαμε.

3. Επίσης, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, κατά την μετακίνησή μας προς τον υδατόπυργο, πραγματοποιήθηκε αποκομιδή, διαχωρισμός (μέταλλο, χαρτί, γυαλί, πλαστικό) και καταγραφή των απορριμμάτων από την ομάδα του προγράμματος. Τα αποτελέσματα της καταγραφής αποστείλαμε στην iSea, έτσι ώστε να συμβάλουμε και εμείς στο έργο της.

 

 

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά την κα.  Αναστασία Χαρίτου και τον κ. Αργύρη Περνετζή, οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή μας και συνέβαλαν με τις παρουσιάσεις τους στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματός μας.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα έργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *