ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Μεγάλη επιτυχία αλλά και υπέροχη η διοργάνωση της εκδήλωσης για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας!

Μεγάλη επιτυχία αλλά και υπέροχη η διοργάνωση της εκδήλωσης για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας!

Στο πλαίσιο της δράσης Salonique a Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης), η «Κινηματόδρασις» και η θεατρική ομάδα«Θέρως» παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ταξίδι στις Ράγες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2021 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας.

Η διοργάνωση, το κλίμα, η ατμόσφαιρα αλλά και ο επαγγελματισμός με τον οποίον στήθηκε η όλη εκδήλωση θύμιζε κουλτούρα μεγάλων πόλεων που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές.

Ο θεατής είχε τη δυνατότητα να δει να ζωντανεύει μπροστά του η ιστορία μέσα από την δραματοποίηση των σημαντικότερων γεγονότων του σταθμού και τις ιστορίες ανθρώπων της καθημερινότητας: απώλεια, πόνος, χαρά, πόλεμος, προσφυγιά, συναισθήματα και στιγμές αποτυπωμένες στους τοίχους και τις σιδερένιες γραμμές του σταθμού υπό το άγρυπνο βλέμμα του αιωνόβιου πλατάνου στον μπουφέ».

Πριν από την θεατρική παράσταση, οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας “Θέρως” ντυμένοι με τα ρούχα της παράστασης, βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο υποδυόμενοι τον ρόλο τους.

Ο κόσμος στήριξε την εκδήλωση επιβραβεύοντας έτσι την προσπάθεια των διοργανωτών.

Μπράβο σε όλους!

Δείτε εικόνες από τον Σταθμό το βράδυ του Σαββάτου ενώ εικόνες και βίντεο από την παράσταση θα παρουσιαστούν σε άλλη ανάρτηση:

4 Comments

  • Βλέπω και ο Δήμαρχος εκεί, και οι Αντιδήμαρχοι, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ!!!
    Μπράβο τους. Αυτοί είναι, αυτοί μας αξίζουν!!

  • Ο πρόεδρος δεν μπορούσε είχε θεατρομπομπιρες

  • Μπράβο σε όλους. Πολύ καλή δουλειά.

  • Το γεγονός ότι σχεδόν δεν κυκλοφορεί κανένα τρένο προς Θεσσαλονίκη δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για πολιτιστικά δρώμενα.Αφου δεν έχουμε τρένα ας έχουμε θέαμα τουλάχιστον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *