ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Αλλάζει πάλι ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Αλλάζει πάλι ο καιρός:  Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Ο καιρός αρχίζει να χαλάει από το Σάββατο, καθώς σε αρκετές περιοχές θα εμφανιστούν σύννεφα και θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Παρόλα αυτά, από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα και τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Επίσης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 13 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Ακόμη, στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες:

Σάββατο 24/7

Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται σταδιακά τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Κυριακή 25/7

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 και τοπικά στα δυτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 33, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 26/7

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/7

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα και την Τετάρτη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 29/7

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *