ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΒΑΛΙΤΣΑ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Κρις Νέιλορ – Μπαλλεστερος

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Την ημέρα εκείνη εμφανίζεται ένα παράξενο ζώο να σέρνει μία μεγάλη βαλίτσα. Τα ζώα τον ρωτούν τι υπάρχει μέσα στη βαλίτσα. Εκείνο όμως απαντάει πως έχει μόνο ένα φλιτζάνι, ένα τραπέζι με μία ξύλινη καρέκλα και το σπίτι του. Όμως τα ζώα δεν το πιστεύουν και υποστηρίζουν πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μάθουμε αν λέει την αλήθεια. Αν σπάσουν τη βαλίτσα. Δεν άκουσαν όμως το ένα ζωάκι που είχε διαφορετική άποψη από αυτά και σε λίγο η βαλίτσα ανοίγει. Τι έχει άραγε η βαλίτσα του παράξενου αυτού ταξιδιώτη;

Μια εξαιρετική ιστορία για όλους όσους μεταναστεύουν από ανάγκη. Ένα παραμύθι γεμάτο ελπίδα και αγάπη για όλα τα πλάσματα που έχουν ανάγκη. Υπέροχη και προσεγμένη εικονογράφηση, επιλέγει να μας γνωρίσει ελάχιστους πρωταγωνιστές, μία βαλίτσα και ελάχιστα αντικείμενα όλα όμως σε λευκό φόντο για να καταφέρει να τα αναδείξει όπως τους αξίζουν. Το απλό και ελάχιστο κείμενο καθώς και η επιλογή των διαλόγων να γίνει ανάλογα με το χρώμα από το ζωάκι που μιλάει κάνουν το βιβλίο να μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους μικρούς αναγνώστες. Μια ιστορία που πρέπει να “βάλετε” στη βαλίτσα των μικρών αγνώστων.

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *