ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και κεραυνούς

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και κεραυνούς

Μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών, ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς αλλά και το χαλάζι.

Η μεταβολή του καιρού, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη, όταν και θα υποχωρήσουν σταδιακά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά: Για την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *