ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η αταίριαστη παρέα πολιτών της Αλεξάνδρειας που θέλει μία καλύτερη πόλη!

Η αταίριαστη παρέα πολιτών της Αλεξάνδρειας που θέλει μία καλύτερη πόλη!

Φίλες και φίλοι.

Είμαστε μια παρέα ατόμων, δημιούργημα της πανδημίας. Γείτονες, που δεν γνωριζόμασταν παρά μόνο οπτικά. Λίγο ο δύσκολος χειμώνας που περάσαμε, λίγο η γενικότερη αποξένωση της πόλης, γνωριστήκαμε.

Αρχικά ήμασταν τρεις. Πιάσαμε την κουβέντα εν μέσω lock down, γνωριστήκαμε και σιγά-σιγά γίναμε περισσότεροι. Κάποιοι από εσάς ίσως μας συναντήσατε, τη μια μέρα στο παγκάκι, την άλλη στον πεζόδρομο…. γενικά τριγυρνούσαμε, με τη βοήθεια πάντα και των τετράποδων φίλων μας. Οι ηλικίες μας ξεκινάνε από 29 και φθάνουμε μέχρι τα 72. Πράγματι αταίριαστη παρέα. Αταίριαστη όμως φαινομενικά.

Μέρα με τη μέρα αντιληφθήκαμε πως έχουμε τις ίδιες αγωνίες, βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες και γενικά, πέρα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, εμείς σαν πολίτες αυτού του Δήμου καθημερινά ζούμε όλα τα στραβά – λειψά κι ανάποδα της περιοχής μας. Πόλη όμορφα σχεδιασμένη, με μεγάλους δρόμους, επίπεδη, χωρίς φυσική ομορφιά, απλωμένη στο μεγάλο κάμπο της Ημαθίας, με εύκολη πρόσβαση, με πλούσια και εύφορα χωράφια, ωραίες αυλές και σπίτια, αλλά πόλη τόσο άχαρη, βρώμικη και ταυτόχρονα άοσμη, χωρίς κανένα χαρακτηριστικό, χωρίς σημείο αναφοράς, αφιλόξενη και ας φέρει ένα βαρύ και μοναδικό όνομα.

Περπατώντας λοιπόν σε όλη την πόλη αρχίσαμε να πετάμε ιδέες. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εδώ, τούτο θα μπορούσε να γίνει εκεί και κάπως έτσι μας ήρθε ιδέα να επικοινωνήσουμε και με άλλους συμπολίτες μας, να μοιραστούμε τις ιδέες μας.

Προς Θεού!!! Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν θέλουμε να γίνουμε. Έχουμε τις ζωές μας, τις εργασίες μας και δε μας συγκινούν τα αξιώματα. Νιώθω όμως την ανάγκη να μιλήσουμε, να εκφράσουμε, να πούμε τις ιδέες μας, να κάνουμε την κριτική μας, να ρωτήσουμε γιατί αυτό…. γιατί όχι αυτό.

Αποφασίσαμε λοιπόν να καταγράψουμε τις ιδέες μας αλλά και τα παράπονα μας.  Πώς όμως θα τα κάνουμε γνωστά; Είμαστε άνθρωποι χαμηλών τόνων.

Ένας από μας, ο πιο τολμηρός, τηλεφώνησε στον κύριο Τάσο Ντομουχτσή στο Alexandreia-Gidas.

Kαι ω του θαύματος!! Βρήκαμε βήμα. Με χαρά του δέχτηκε, χωρίς καμία αμοιβή να δημοσιοποιεί τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας, τις γκρίνιες μας, αρκεί βέβαια (όπως αυστηρά τόνισε) να μην θίγουμε ανώνυμα πρόσωπα. Η πολιτική κριτική είναι αποδεκτή. Μέχρι εκεί.

Κάπως έτσι σήμερα γνωριζόμαστε, έστω και από μακριά, αλλά που ξέρεις, αύριο κάποιος από εσάς ίσως γνωριστεί μαζί μας και έρθει στην παρέα μας.

Δεν είμαστε πολιτική ή κομματική ομάδα.

Στην παρέα μας έχουμε όλες τις απόψεις και από όλους τους κομματικούς και κοινωνικούς χώρους.

Δεν φιλοδοξούμε να διοικήσουμε την πόλη ούτε να ενταχθούμε σε ομάδες.

Φιλοδοξούμε να αφυπνίσουμε, να ξυπνήσουμε, να ενεργοποιήσουμε.

Τα λέμε σύντομα.

Η αταίριαστη παρέα

Οικοδόμος

συνταξιούχος Δ.Υ.

Άνεργ

Αγρότης

Μαμά

Οικιακά

Φοιτητής

Φοιτήτρια

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Άνεργος επιστήμονας

6 Comments

  • ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ , ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ
    ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ‘ΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ,ΓΙΑΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΣΥΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ,ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡ.ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΩΣ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΓΙΝΟΥΝ,ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ!!!!ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ,ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ,ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ
    ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ…ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ…ΜΟΥ ΛΕΝΕ “”ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΡΕ ΜΠΑΜΠΑ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ? ΠΕΣ ΚΑΤΙ…””

  • Μακάρι η παρέα σας να γίνει η αρχή για όμορφες ιδέες που θα εισακουστουν και θα υλοποιηθούν.Αλλα το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι όταν ένας φτιάχνει δέκα χαλάνε από πίσω.Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δυστυχώς πάλι στο μηδέν θα καταλήγουμε.

  • Να προσέχετε τώρα που θα αρχίσουν τα έργα για το φυσικό αέριο μην πέσετε σε καμιά τρύπα!!! Δεν διάβασα καμία ιδέα, παρέα για κουτσομπολιό και για φαντασιώσεις. Δεν είμαστε αφιλόξενοι ολόκληρο στρατόπεδο συντηρούμε, βρώμικη σίγουρα αν δεν μαζεύετε τις βρομιές από τους τετράποδους κοπρίτες, όσο για σημείο αναφοράς δεν έχουμε ούτε πινακίδες με ονόματα και αριθμούς στους δρόμους.
    Μετακομίστε σε κάνα χωριό να μαζεύεστε σε αυλές και να κάνετε τα σχέδια σας δουλεύοντας ταυτόχρονα όπως τον παλιό καλό καιρό , είναι και η κατάλληλη εποχή για να μαζέψετε και το καλαμπόκι και μετά να κάνετε νυχτέρια για να το ξισπιριστι, στα χωριά δεν χρειάζεστε σημείο αναφοράς, υπάρχει , σα δω , σα κει, σα πέρα, σα παν , σα κατ, ντουγρού και πολλά καλλιτεχνικά ονόματα, στον Γίδα υπάρχουν τα γνωστά κτήρια , το γηροκομείο, ο Σαραβελος , ξενοδοχείο Δωδώνη, η αγροτική τράπεζα.

  • ΑΝΩΝΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ,ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ,ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΜΑΙ ΒΑΜΒΑΠΑΡΑΓΩΓΟΣ,ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ(ΡΟΥΜΠΛΟΥΚΙ),ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ,ΠΕΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ….!!!! ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ “”ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ!!!

  • Ένα μεγάλο μπράβο στην καινούρια παρέα. Από τα “επαγγέλματα” σας καταλαβαίνω πως έχετε άπειρο χρόνο για… αμπελοφιλοσοφίες!!!!! Ο τόπος έχει χορτάσει από ιδέες και θεωρίες. Νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο να σηκώσετε μανίκια, να βάλετε γαντάκια και να ξεκινήσετε να ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΕ τις ιδέες σας. Και φυσικά να μην περιμένετε (όπως κάνει ο Έλληνας) από κάποιον άλλο να μπει μπροστά…. Και αν βρείτε και άτομα να συνδράμουν στην προσπάθεια σας, τότε η αλλαγή στον τόπο θα είναι εμφανή!!!!

  • Τι Μα…ας είσαι εσύ ο ανώνυμος ρε φιλε;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *