ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Προβολή της ταινίας “Το Αγόρι και ο Κόσμος” στο Σπίτι του Εποικισμού στο Πλατύ

Προβολή της ταινίας “Το Αγόρι και ο Κόσμος” στο Σπίτι του Εποικισμού στο Πλατύ

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «Κινηματόδρασις» με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Σινεμά στο Χωριό», μια πρωτοβουλία που ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε ένα ακόμα θεσμό για την περιοχή μας.

Η δράση έχει ως στόχο την προβολή ποιοτικών ταινιών για παιδιά και ενήλικες σε όλο το χωροταξικό φάσμα του Δήμου μας σε συνεργασία με τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Επιθυμία μας ταυτόχρονα είναι η αναβίωση του ξεχασμένου θερινού περιφερόμενου κινηματογράφου στα χωριά της περιοχής, μιας πρακτικής που αποτέλεσε αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων αρκετές δεκαετίες πριν.

Το 1ο Σινεμά στο Χωριό αφορά δύο προβολές εξαιρετικών παιδικών ταινιών από την εγκεκριμένη από το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)  Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα των blockbusters και του Hollywood ενώ ευελπιστούμε πως του χρόνου υπό καλύτερες συνθήκες το πρόγραμμα μας θα μεγαλώσει και θα εμπλουτιστεί με ταινίες για όλες τις ηλικίες, θεματικές, ντοκιμαντέρ και πολλές εκπλήξεις.

Το 1ο Σινεμά στο Χωριό τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ η υλοποίηση του στηρίζεται στην δωρεά του οπτικοακουστικού εξοπλισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο και ευχαριστούμε.

Προβολή ταινίας στο Σπίτι του Εποικισμού στο Πλατύ

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης προβολής 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός»

Χώρος προβολής: Σπίτι Εποικισμού Πλατύ

Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Α

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες

Ταινία : Το Αγόρι και ο Κόσμος

Μια ταινία του Alê Abreu. Animation χωρίς λόγια, έγχρωμο, 81’, Βραζιλία

Μια συναρπαστική ταινία με κινούμενα σχέδια χωρίς λόγια για τις ηλικίες από 7 έως 97 ετών! Η ταινία έχει αποσπάσει περισσότερα από 45 διεθνή βραβεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *