ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός του γαλλικού σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός του γαλλικού σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό πέθανε σε ηλικία 88 ετών, όπως μεταδίδει το AFP επικαλούμενο τον δικηγόρο του.

Γεννημένος στις 9 Απριλίου 1933, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό συνδέθηκε αρχικά με το γαλλικό Νέο Κύμα (Νουβέλ βαγκ) της δεκαετίας του 1960.
Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο και σταδιακά άρχισε να δείχνει κλίση στα αθλητικά. Το πάθος του ήταν το μποξ και το ποδόσφαιρο, αποφασίζοντας μάλιστα να γίνει πυγμάχος. Στη σύντομη καριέρα του ήταν αήττητος.

Το ντεμπούτο του το έκανε το 1949 βγάζοντας νοκάουτ τον αντίπαλό του από τον πρώτο γύρο, αν και την επόμενη κιόλας χρονιά, συνειδητοποιώντας τις θυσίες που έπρεπε να κάνει για να γίνει επαγγελματίας, τα παράτησε.

Τότε στράφηκε στην υποκριτική και έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Δραματικής Τέχνης του Παρισιού και αποφοιτώντας το 1956 βρήκε αμέσως δουλειά στο σινεμά, σύμφωνα με το Βικιπαίδεια.

Με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 παίζοντας μικρούς ρόλους σε γαλλικές ταινίες της εποχής και βρέθηκε στην αντίπερα όχθη από τον υπερβολικά όμορφο Αλέν Ντελόν, με τους κριτικούς να χαρακτηρίζουν τον Μπελμοντό “γοητευτικά άσχημο” – αν και πολλές θαυμάστριές του και μη, θα διαφωνούσαν με αυτό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *