ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τους παλαιστές της Αλεξάνδρειας

Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τους παλαιστές της Αλεξάνδρειας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, από όλες τις απόψεις, ολοκληρώθηκαν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο ανδρών/γυναικών και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο παίδων/κορασιδων και εφήβων/νεανίδων που διεξήχθη στην Παραλία Κατερίνης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Με την εθνική ομάδα συμμετείχαν και μέλη του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων» τα οποία και έκαναν εξαιρετική εμφάνιση.

Στην 3η φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τρεις Ελληνίδες αθλήτριες έφτασαν στη διεκδίκηση των μεταλλίων και τελικά όλες φόρεσαν το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος μεταξύ αυτών και η Γεωργία Γκουγκούδη η οποία κατετάγη 3η στην κατηγορία των 60 κιλών.

Την Κυριακή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η χώρα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους εφήβους, αφήνοντας πίσω τις υπερδυνάμεις που συμμετείχαν με Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό η Ελλάδα κατέκτησε 5 μετάλλια.

Από πλευρά Ημαθίωνα αγωνίστηκαν ο Άγγελος Αποστολίδης ο οποίος στο μικρό τελικό διεκδίκησε ανεπιτυχώς, παρότι έχασε οριακά, το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 80 κιλών παίδων ενώ θα μπορούσε να ήταν στον τελικό της κατηγορίας μιας και στον ημιτελικό έχασε οριακά από τον Βούλγαρο αντίπαλό του και αρκέστηκε στην διόλου ευκαταφρόνητη 4η θέση.

Ο Νικόλαος Πόλος στα 70 κιλά εφήβων (παρότι ακόμα παίδας) ξεκίνησε πολύ καλά σημειώνοντας τρεις εντυπωσιακές νίκες στην σειρά, δεν κατάφερε όμως να συνεχίσει το σερί των νικών και ηττήθηκε στους επόμενους δύο αγώνες του μένοντας έτσι εκτός τελικών καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση στην Ευρώπη.

Αγωνιστήκαν επίσης και οι Ευστάθιος Ξενίδης στα 60 κιλά παίδων και Ναταλία Στεφανίδη στα 50 κιλά κορασίδων καταλαμβάνοντας και οι δύο την 7η θέση των κατηγοριών τους. Η εμφάνιση της ομάδας κρίθηκε πολύ ικανοποιητική τόσο από τους προπονητές Κουκλίδη Χαράλαμπο και Σαββίδη Νεκτάριο όσο και από το ΔΣ τα μέλη του οποίου απόλαυσαν τους αγώνες από τις κερκίδες.

Επόμενος στόχος για τους αθλητές του Συλλόγου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο της Ρουμανίας το οποίο θα φιλοξενηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κωστάντζα και όπου θα μεταβούν για να αγωνιστούν με τα χρώματα της εθνικής η Γεωργία Γκουγκούδη στην 4η και τελική Φάση ανδρών και γυναικών και οι Νικόλαος Πόλος και Αποστολίδης Άγγελος στο Παγκόσμιο Παίδων.

Πηγή: https://imathionwrestlingclub.webnode.gr/news/simantikes-diethneis-diakriseis-gia-toys-palaistes-tis-alexandreias/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *