ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Τετάρτη στην Αλεξάνδρεια για την Λαμπαδηδρομία

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Τετάρτη στην Αλεξάνδρεια για την Λαμπαδηδρομία

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού και την αντιμετώπιση προσωρινής κυκλοφοριακής κατάστασης που προκύπτει κατά τη διεξαγωγή της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), αποφασίζουμε:

Α. Την τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, κατά μήκος της διαδρομής της λαμπαδηδρομίας, μόνο κατά το χρόνο διέλευσης των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα:

1. Στην οδό Βεροίας, από την συμβολή της με την οδό Ναούσης έως τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη.

2. Στην οδό Ναούσης από τη συμβολή της με την οδό Βεροίας έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

3. Στην οδό Δ. Βετσοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους έως τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη.

4. Στην οδό Θεμ. Σοφούλη από τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό Βεροίας.

Β. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν την Τετάρτη 29-09-2019, από ώρα 18:00΄ και με συνολική εκτιμώμενη χρονική διάρκεια αυτών, τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και Α.Τ. Αλεξάνδρειας, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρης ενημέρωσης οδηγών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Κ.Ο.Κ..

Οι συμμετέχοντες σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ανάλογα με την κατεύθυνσή τους και θα εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακόπτεται η κυκλοφορία.

Μέτρα Τροχαίας θα ληφθούν από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με εθελοντές των Διοργανωτών της εκδήλωσης, οι οποίοι θα φέρουν ερυθρές σημαίες και φωσφορούχα γιλέκα.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα των διοργανωτών, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διέλευση των οποίων θα
επιτρέπεται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και μόνο κατόπιν ενημέρωσης του επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *