ΤΟΠΙΚΑ posted by

Διαμαρτυρήθηκαν περπατώντας βουβά στην Αλεξάνδρεια

Διαμαρτυρήθηκαν περπατώντας βουβά στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Βουβή πορεία για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν και εργάζονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης στην Ελλάδα πραγματοποίησαν μέλη της Λέσχης Κινηματόδρασις Αλεξάνδρειας.

Όπως ανακοίνωσε η λέσχη, πολλές φορές μια σιωπηρή πορεία ανθρώπων μπορεί να γίνει εκκωφαντική.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της λέσχης στη Σοφ. Βενιζέλου 9 στην Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια τα μέλη της λέσχης ντυμένοι στα μαύρα περπάτησαν βουβά στη Βετσοπούλου.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

6 Comments

  • Μπράβο σε όλους σας. Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν έστω και λίγοι. Μακάρι κι ο κόσμος να μάθει….

  • ‘Οσο υπάρχουν άνθρωποι..

  • Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος.

  • Τι είναι αυτά ρεε..
    Πόσα παίρνει αυτή η λέσχη για όλο αυτό το φιάσκο..
    Κοιτάτε την Ελλάδα,,, θα φτάσετε να είστε φιλοξενουμενοι στην χώρα σας και κυρίως στο σπίτι σας.
    Έχετε ξεφύγει με …….. μηνύματα.

  • ποσο γελαω με μερικους απο εσας που βγηκατε να διαδηλώσετε γι αυτούς που ζουν και εργάζονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης ……… αληθεια τωρα???????????? ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ

  • Προτελευταίε ανώνυμε, η λέσχη δεν πήρε τίποτα γι αυτό το “φιάσκο” Αντιθέτως όλοι θυσιάσαμε το απόγευμα μας, γι αυτό το ελάχιστο που κάναμε ενώ εσύ έτρωγες τα κοψίδια σου και έπινες τα τσίπουρά σου. Επίσης και προφανώς δεν έχεις ιδέα για τον λόγο της πορείας. Τι σχέση έχει η Ελλάδα και αν θα είμαστε φιλοξενούμενοι στο μέλλον;;;;; Tο trafficing αφορά από αιχμάλωτες ιερόδουλες μέχρι εργαζόμενους στην Κίνα στην Ινδία στις ΗΠΑ στο Μεξικό στην Ταυλάνδη (όπου οργιάζει ο τουρισμός των συνευρωπαίων σου για παιδοφιλισμό) όπου εργάζονται με μηνιαίο μισθό περίπου ισοδύναμο με αυτά που βγάζεις εσύ σε μια ώρα, και οι οποίοι απειλείτε η ζωή τους αν αποδράσουν από τον χώρο εργασίας τους. Επίσης αφορά στα εκατομμύρια ευρώ που βγάζουν κάποιοι μεταφέροντας παράνομα ανθρώπους από την απελπισία τους και τους πολέμους που εμείς δημιουργούμε στις χώρες τους αποβλέποντας στην υφαρπαγή του οποιουδήποτε πλούτο τους (ψάξε λίγο γιατί ως κράτος συμμετέχουμε σε πολέμους στο Ιρακ, στην Υεμένη και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς – αν σου έχει απομείνει καθόλου φαντασία). Τώρα αν εσύ κατάλαβες ότι η πορεία πραγματοποιήθηκε για τους δυστυχείς στο camp προσφύγων στην Αλεξάνδρεια (επειδή ένα άτομο της πορείας εργάζεται εκεί) καλά θα ήταν να θυμηθείς τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που ήρθαν από τον Πόντο, τους οποίους μέχρι και την δεκαετία του 70 μας αποκαλούσατε “Τουρκόσπερμα” απαξιωτικά και τα Σάββατα ψήνατε πίττα!!!! καθώς επίσης και τους χιλιάδες εργατικούς μετανάστες στη Γερμανία 50-60-70’ς για τους οποίους οι Γερμανοί φίλοι σου αντικατέστησαν τη λέξη “μ…κας” στα γερμανικά με την λέξη “griechisch”. Μπορείς να το διαπιστώσεις και στην ταινία του Φασμπίντερ “berlin alexanderplatz”. Τα ίδια πάνω κάτω ζήσανε κι οι πρόγονοί μας από ανθρώπους γεμάτο μίσος. Κάτι παρόμοιο ζουν κι αυτoί στο camp. (Πάντως δεν είμαι αυτός που εργάζεται εκεί).

    Όσο για τον τελευταίο ανώνυμο που γράφει ότι γελάει με την πορεία για την εργατική εκμετάλλευση και λέει ότι πρώτοι εκμεταλλευτές είμαστε εμείς….από ότι μπορώ να διακρίνω στην πορεία είναι 4 εργοδότες (συγνώμη αν κάνω λάθος) και οι υπόλοιποι είναι εργαζόμενοι , άρα φωτογραφίζεις έναν από αυτούς ή όλους αυτούς. Πιστεύω ότι ο παραπάνω χαρακτηρισμός αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση και θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σύμφωνα με τον νόμο “χώρος ελεύθερου δικαίου” τουναντίον, ό,τι γράφεται δεν ξεγράφεται και κάποιες ανακρίβειες ή και προσβολές που περιέχονται σε ένα post μπορεί να φέρουν τον χρήστη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

    Βλ. Ν. 1178/1981 και άρθρα 914 ΑΚ, 919 ΑΚ άρθρο 920 ΑΚ. καθώς επίσης και δημοσίευση την 24.12.2015 (ΦΕΚ τ. Α’ 181/24.12.2015).

    Σας αγαπάμε κι ας μην τον καταλαβαίνετε
    Καλό ξημέρωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *