ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Τάσος Μπαρτζώκας: “Προτεραιότητά μας η επαγγελματική εκπαίδευση”

Τάσος Μπαρτζώκας: “Προτεραιότητά μας η επαγγελματική εκπαίδευση”

Σε ευρεία σύσκεψη, με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση, συμμετείχε ο Τάσος Μπαρτζώκας, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας, κ. Κ. Βοργιαζίδη και στελεχών των τοπικών δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, κ. Γ. Βουτσινού.

Ο διάλογος επικεντρώθηκε στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, το οποίο επιδιώκει να τη συνδέσει με την αγορά εργασίας, με τελικό στόχο να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μονοπάτι κοινωνικής ανόδου για τους νέους και τις νέες της Ελλάδος.

Ο Βουλευτής κατά τη σύντομη παρέμβαση του, έθεσε τα ζητήματα της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και θέματα λειτουργικότητας τους, εστιάζοντας στις κτιριακές υποδομές και τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τόνισε επίσης τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα, μέσω των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίοι συνδυαστικά με τα λοιπά χρηματοδοτικά εργαλεία, θα οδηγήσουν στην ποιοτική αναβάθμισή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *