ΤΟΠΙΚΑ posted by

TI NA KANETE ME TA ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ

Μια απλή λύση και με δεδομένο ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα φυτά σας, είναι η περίφραξη. Με ένα χονδρό πλαστικό, κλείνεται το κενό που αφήνουν τα κάγκελα, ώστε να μην φυσά ο παγωμένος αέρας τα φυτά. Ακόμα καλύτερα είναι να έχετε ένα σκληρό φύλλο πλαστικό, διότι είναι πιο εύκολο στην τοποθέτηση και καθώς είναι διαφανές επιτρέπει στο απαραίτητο ηλιακό φως να περάσει μέσα του.

Εαν εχεται παιδιά, λειτουργεί ως προστατευτικό και δεν τους επιτρέπει να σκαρφαλώσουν τα κάγκελα.
Επίσης μπορείτε να βάλετε…

πολυκαρβονικά φύλλα, αλλά πιο φθηνή λύση είναι να βάλετε ένα απλό πλαστικό, που θα βρείτε στον τζαμά. Είναι αρκετά ελαφρύ δεν σπάει εύκολα και μπορείτε να το παραγγέλλεται στα μέτρα σας.
Στα μεγάλα κρύα, άλλα και για ευαίσθητα φυτά, μπορείτε να καλύψετε τα φυτά με ένα μεγάλο πλαστικό φύλλο ή μεγάλο πανί ή ειδικό υλικό κάλυψης φυτών που θα προμηθευτείτε από φυτώριο. Με αυτό τον τρόπο, η υγρασία που κάθεται πάνω στα φυτά ως πάχνη, δεν τα καταστρέφει. Την κάλυψη συνήθως την κάνουμε το βράδυ, αλλά εάν έχει μεγάλα κρύα αφήνουμε την κάλυψη μέχρι να περάσει.
Εάν προβλέπεται μεγάλα χρονικά διαστήματα με κρύο, προτιμήστε διαφανή υλικά. Προσοχή θέλει μόνο να είναι το πλαστικό ποιο πάνω από τα φυτά, για μην τα σπάσει. 

greenhost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *