ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Η ΚΕΔΑ απαντάει στη Θεατρική Ομάδα για την λύση συνεργασίας με την Χρύσα Αντωνίου και τον πολιτισμό

Η ΚΕΔΑ απαντάει στη Θεατρική Ομάδα για την λύση συνεργασίας με την Χρύσα Αντωνίου και τον πολιτισμό

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε ανακοίνωση – απάντηση στη δήλωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας του δήμου (κλικ ΕΔΩ). 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΑ: 

Με λύπη πληροφορηθήκαμε τη δημοσιοποίηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσης διαμαρτυρίας από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την υφιστάμενη θεατρική ομάδα προκειμένου να βρουν μια νέα οδό θεατρικής έκφρασης, μετά τη μη ανανέωση της σύμβασης της συντονίστριας της ομάδας, κας Χρύσας Αντωνίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας που επί σειρά ετών στήριξε το έργο της θεατρικής ομάδας της με όλους τους τρόπους, προβληματίστηκε με τη στάση των μελών της, και διάβασε με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον τα όσα περιλαμβάνει η δήλωση αποχώρησης που συντάχθηκε.

Επειδή είμαστε πάντα σε διάλογο με τους πολίτες μας, θα επιθυμούσαμε να καθησυχάσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους δημότες της Αλεξάνδρειας που αγαπούνε τον πολιτισμό και αγωνιούν για την καλλιτεχνική έκφραση στην πόλη της Αλεξάνδρειας, ότι η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά αναβαθμίζεται, εξελίσσεται και γίνεται εξωστρεφής.

Όραμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι μετά από 10 χρόνια να ανανεώσουμε πράγματα, με σκοπό να λειτουργήσει ο πολιτισμός προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου και να μπορούν να απολαμβάνουν όσο γίνεται περισσότεροι αυτό το σπουδαίο αγαθό.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργία μιας Παιδικής και Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας, που θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ. Τα παιδιά και οι έφηβοι του τόπου μας που αγαπάνε και ενδιαφέρονται για το θέατρο είναι πάρα πολλά και θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να προσφέρουμε σαν Δήμος στα παιδιά και τους εφήβους μια Ομάδα, μέσα στην οποία θα μπορούν να κοινωνικοποιούνται, να λαμβάνουν θεατρική αγωγή και να εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Επόμενος στόχος του σχεδιασμού μας είναι η ανανέωση της Θεατρικής Ομάδας ενηλίκων, ώστε αυτή να γίνει εξωστρεφής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ίδια η Τέχνη σε κινητοποιεί να είσαι εξωστρεφής και να λειτουργείς με ομαδικότητα, συνέπεια, συνεργασία και λογική. Το Θέατρο άλλωστε ικανοποιεί μια βαθιά ανάγκη επικοινωνίας και έκφρασης και αποτελεί μια απόφαση να ξεπερνάς τα όριά σου μαζί με τους άλλους.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού μας και αναγνωρίζοντας την προσφορά της Κας Χρύσας Αντωνίου, την καλέσαμε και την ενημερώσαμε – ως οφείλαμε ηθικά, πρώτη από όλους – για τη μη ανανέωση της σύμβασής της ως έχει, προτείνοντάς της έναν νέο τρόπο συνεργασίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της ίδιας με καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου και θα επεκτείνεται και στη λειτουργία της Παιδικής και Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας. Η ίδια αρνήθηκε άμεσα, χωρίς διάλογο και χωρίς να αφήσει περιθώρια εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για την πορεία της Θεατρικής Ομάδας.

Δεδομένης της απόρριψης της πρότασης μας από την κα Αντωνίου, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και στον προγραμματισμό του ετήσιου οργανογράμματος της Θεατρικής Ομάδας με τους νέους συνεργάτες μας.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί σταδιακά το σύνολο των καινοτόμων αλλαγών που σχεδιάστηκαν και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όλους όσους αγαπάνε αληθινά τον πολιτισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΑ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΥΡΗΣ

24 Comments

  • Μας επεισες προεδρε …..

  • ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΥΡΗΣ;;;
    ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ;;;;

  • Με ολο τον σεβασμό θα έπρεπε να ντρεπεστε για όσα ψέματα κοινοποιείται για εσάς κ ότι λέτε.Ολος ο κόσμος θα μάθει ότι ουδέποτε υπήρξε πρόταση στη κ.Χρυσα Αντωνίου για παιδικό θεατρικό κ συνεργασία μαζί της.Η πίτα σας είναι τόσο μεγάλη που δε ξέρετε από πού να την πρωτοφατε βλέπω.Καλη σας όρεξη λοιπόν και καλή σας χώνεψη σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα μέχρι τώρα προσφέρατε,λυπουμαστε πολύ αλλά δε θα καθήσουμε ποτέ ξανά στο ίδιο τραπέζι μαζί σας,το φαγητό σας μυρίζει ασχημα.Χαιρομαι πραγματικά για όλο αυτό

  • Ότι να’ναι… Εμείς εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε… Γιατι πολλά ακούμε… Το κείμενο ποιος το σύνταξε; χα χα χα εξωστρεφής λέει

  • ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΙ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΠΕΤΣΑ.ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΙΚΡΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ………..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΏΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ.ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  • Απάντηση προς τους πολίτες και όχι στα μέλη της θεατρικής βλέπω εγώ.. και αφού έχετε σχεδιάσει και προγραμματίσει το ετήσιο οργανόγραμμα όπως λέτε, γιατί δεν το ανακοινώνετε ως απάντηση αλλά λέτε γενικότητες? Απο υποσχέσεις είμαστε κομπλέ..

  • αχαχααχχαχαχαχα ποσο γελαω τι ακουμε κ απο ποιονννννννννν

  • Κύριε τάδε συγνώμη μα δεν πείθετε. Παρακαλώ πολύ μην περνάτε για χαζό τον λαώ. Θα έρθει η μέρα που θα ανταμειφθειτε.

  • Να δημοσιεύεται παρακαλώ πολύ όλες τις απόψεις και όχι μόνο αυτές που σας ταιριάζουν.

  • Πολύ ωραία να ακούγονται και οι δύο πλευρές το θέμα είναι να συνεχιστεί το θέατρο με ήθος συνέπεια κ αγάπη αρκετά προβλήματα έχουμε σαν Λαός

  • Άσε μας ρε Σταυρού που απαντάς κιόλας. Γενικά και αόριστα όλη η ανακοίνωση. Ξεφτιλιζεστε εκεί στην ΚΕΔΑ. Δεν φτάνει που δεν κάνετε τίποτα καλό αλλά και ότι καλό υπάρχει το διαλύεται. Άντε σε καμία γουρουνοχαρα και εσείς και τα φερέφωνα σας να το γιορτάσετε.

  • Π αιδια κούρασε και οι 2.Εντάξει έφυγε η Αντωνίου,παίρνει μαζί της και κάποια μελη οκ.Ερχεται καινούργιος δάσκαλος συνεχίζει η θεατρική ομάδα. Όποιος θέλει ακολουθεί. Την παντρεύτηκε δηλαδή ο δήμος την ανρωνιου;Μετά από αυτήν το χαος;Ελεος

  • Ο σταυρης, ο παυλής και ο φιρφιρης, κανουν λόγο για θεατρο.

  • Πως “υφίσταται, αναβαθμίζεται και εξελίσσεται” η ομάδα ρε παιδιά αφού έφυγαν τόσα άτομα? Υπάρχουν κι άλλοι δηλαδή? Ή θα πάνε απο την αρχή να κάνουν καινούρια? Θα δούμε ποιοί είναι και θα καταλάβουμε πολλά. Κρίμα να διαλυθεί πάντως, ήταν όλοι πολύ καλοί.

  • Είσαστε σίγουρος Κ.Σταυρη ότι καλέσατε την κ.Αντωνίου στο γραφείο σας για την ανανέωση της συνεργασία σας και όχι για την διακοπή αυτής; Αυτό μας λέτε;

  • Αν ήταν ψεμμα η Αντωνίου θα το διεψευδε. Τέτοιο ψεμμα δεν θα έβγαινε να πει ο πρόεδρος της Κεδα.κανψ λάθος? Επιτέλους Γιατί τόσος ντόρος? Ξ ομάδα παραμένει αποτι βλέπω.οποιος θέλει πάει.οποιοσ δεν θέλει ,Όχι.

  • Προς τι οι διαμαρτυρίες;; Ποιοι τους ψήφισαν τους άρχοντες του τόπου;

  • Μισό λεπτό ρε άνθρωποι…Γιατί πρέπει να της δώσει λογαριασμό για μια σύμβαση που έληξε??? Γούστο του καπέλο του υπάλληλος με σύμβαση ήταν.σν διέλυε την ομάδα τότε οκ…όμως για μια συμβασιούχα που στο φινάλε της πρότειναν εκ νέου συνεργασία με τον/την καινούργια σκηνοθέτη καθόμαστε και συζητάμε ακόμη? Επίσης καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.κατι έγινε εδώ.!είχαμε ακούσει μόνο την μια πλευρά,σήμερα ακούμε και την άλλη.δεν είμαστε χαζοί…καταλαβαίνουμε πολλά.τοσοι συμβασιούχοι δεν ανανεώθηκαν στην Αντωνίου κολησαμε? Ασ μην ήταν τόσο προκλητική και αυτή.τι ήθελε δλδ? Να πάει απέναντι από τον εργοδότη της και υποστηρικτη της και να της πούν Ευχαριστώ? Μήπως καβάλησε καλάμι μετά από τόσα χρόνια σε αυτή την θέση? Πιστεύετε δεν θα επιβιώσει η ομάδα χωρίς αυτή? Μπορεί και όχι,αφήστε να δούμε όμως.οσο για τα μέλη ξέρουν άραγε την αλήθεια? Τους είπε η Αντωνίου για την εναλλακτική πρόταση? Γιατί δεν δέχτηκε την συνεργασία με τα νέα άτομα? Μήπως βιάστηκε και τώρα βάζει τα άτομα της να γράφουν εδώ δήθεν υπάρχει ένσταση από τον κόσμο? Γιατί φανερά σχόλια εκτός από έναν κύριο εδώ που μίλησε επώνυμα δεν βλέπω. Επίσης ο παλμός του κόσμου χτυπάει υπέρ της ανανέωσης της ομάδας.φτανει πια! Ασ το χωνέψει…….

  • η τοποθετηση σου στην κεδα ηταν λαθος του δημαρχου

  • …………….τώρα που της πρότεινε συνεργασία με αλλά άτομα στράβωσε??? Δεν μοιράζεται εύκολα η κουτάλα ε? Δουλεύεις τον κόσμο και πρώτα πρώτα τα μέλη που έφαγαν το πιάτο που τους σερβίρεις. Άντε άνοιξε ένα ιδιωτικό να δούμε το ταλέντο σου και ποιος θα σε στηρίξει. Αρκετά !

  • Η χρυσα απειδεξε τι αξιζε ολα αυτα τα χρονια με πολυ εθελοντικη δουλεια αντε να δουμε και καμια αλλη τωρα τι θα κανει.Αγαπημενοι μου χρυσα αφησε τους δεν αξιζουνε.

  • ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΌΣΑ ΣΥΜΦΈΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΗ!!!!

  • ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΊΜΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ Κ Σ’ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

  • Η Αντωνίου θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί……….! Διαψεύδει ότι της έγινε πρόταση αλλά δυστυχώς για κείνη πρόλαβε και το είπε στα μέλη που την γλύφουν.εχει μαθευτεί αγαπητή μου ότι σου έγινε πρόταση αλλά την θεώρησες προσβλητική! Τα συζητάνε τα μέλη που νομίζεις ότι σε θαυμάζουν. Άντε καλό δρόμο τώρα……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *