ΤΟΠΙΚΑ posted by

Χωματερή δίπλα σε καλλιέργειες στην Αλεξάνδρεια που αποτελεί υγειονομική βόμβα (φώτο)

Χωματερή δίπλα σε καλλιέργειες στην Αλεξάνδρεια που αποτελεί υγειονομική βόμβα (φώτο)

Ρεπορτάζ: thessnews.gr

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος έχει δημιουργηθεί δίπλα σε καλλιέργειες και αρδευτικά κανάλια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Σε υγειονομική βόμβα τείνει να μετατραπεί η περιοχή, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Γιδά, ακριβώς δίπλα στις ρυζοκαλλιέργειες και σε αποθήκες έχει δημιουργηθεί μια τεράστια χωματερή.

Το σημείο είναι γεμάτο από οικιακά απόβλητα, ογκώδη και ανακυκλώσιμα. Καναπέδες, κλαδιά, σκουπίδια, χαρτόκουτα, μπάζα, ακόμα και πτώματα ζώων που προκαλούν δυσοσμία, είναι η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής καταγγέλλουν ότι βλέπουν απορριμματοφόρα του δήμου να εναποθέτουν τα σκουπίδια και τα αστικά απόβλητα στο σημείο, μαζί με ανακυκλώσιμα και ογκώδη υλικά.

Ακριβώς δίπλα στην άτυπη χωματερή υπάρχει αρδευτικό κανάλι, το οποίο και αυτό είναι γεμάτο με απόβλητα και σκουπίδια.

«Μας ξέφυγε ο σκουπιδότοπος»

Ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλεξάνδρειας, Στέφανος Γκιουρτζής, δήλωσε στην ThessNews ότι είναι θέμα του ΦΟΔΣΑ να δημιουργηθεί σταθμός μεταφόρτωσης και σε δέκα μέρες θα καθαριστεί η περιοχή. «Η συγκεκριμένη περιοχή είναι σταθμός μεταφόρτωσης.

Μας ξέφυγε και σε λίγες μέρες θα τον αδειάσουμε. Στο συγκεκριμένο σημείο ήταν να γίνει σταθμός από τον ΦΟΔΣΑ και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο ακόμα».

«Δεν είναι θέμα του ΦΟΔΣΑ»

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Μιχάλης Γεράνης, υποστηρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει ο ΦΟΔΣΑ με την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο. «Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Δήμος Αλεξάνδρειας να εναποθέτει απορρίμματα εκεί. Τα απορριμματοφόρα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών. Αυτό που γίνεται τώρα δεν επιτρέπεται.

Ο σταθμός αστικών αποβλήτων θα πάρει χρόνο για να ολοκληρωθεί και θα είναι για οικιακά απορρίμματα, τα οποία θα μπαίνουν στην πρέσα για εξοικονόμηση χώρου. Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του έτους να γίνει ο σταθμός και να μην χρειάζεται να διανύουν τα απορριμματοφόρα τόσο μεγάλη απόσταση. Ο Δήμος θα πρέπει να διαχειριστεί τα ογκώδη του».

Απαράδεκτη εικόνα

Απ’ ότι φαίνεται, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, θέλοντας να εξοικονομήσει χρόνο για να μην διανύουν καθημερινά τα απορριμματοφόρα τη διαδρομή ως τα Γιαννιτσά, δημιούργησε την άτυπη χωματερή στο σημείο, επιτρέποντας τα αστικά απόβλητα και τα ογκώδη να κατακλύσουν τον χώρο και να μολύνουν μια περιοχή που βρίσκεται μέσα σε καλλιέργειες και αρδευτικά κανάλια.

Ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στέφανος Γκιουρτζής, ανέλαβε την αντιδημαρχία πριν 2 εβδομάδες και ενημερώθηκε από την ThessNews για την κατάσταση στο σημείο. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα καθαριστεί γρήγορα η περιοχή.

4 Comments

  • ΠΟΥ ΤΟΤΣ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ????

  • Μια επίσκεψη στο χώρο και μια δημόσια καταγγελία της περίπτωσης την περιμένουμε από τον κήνσορα (τιμητή για όσους δεν ξέρουν Λατινικά) κ. Τάσο Τασιόπουλο. Είναι ειδικός σ’ αυτά τα θέματα κι έχει πολύ μεγάλη δράση σαν αντιπολίτευση στον κ. Δημητριάδη. Τώρα μάλλον δε βλέπει τίποτε. Από συνέπεια πώς πάμε , κύριε πρώην Δήμαρχε;

    • – Ο συνοικός μου, ο Χρήστος Αλευράς με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου ευτυχώς συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί όταν και εγώ είχα θεσμική θέση σχετικά με το σκουπιδαριό της Αλεξάνδρειας.
      – Ως δημότης θλίβομαι που διαπιστώνεται ότι τα πράγματα δεν άλλαξαν αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το όνομα του δημάρχου.
      – Τα περί κήνσορος τα αντιπαρέρχομαι επειδή τα γράφει ένας ανώνυμος.
      – Το ονοματάκι σου και επανερχόμαστε.

  • να πατε σας παρακαλω στο κτηνοτροφικο παρκο πισω απο την αγριτεξ να δειτε τι γινετε εκει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *