ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Πίτσα με 4 τυριά και φρέσκα μυρωδικά

Συνταγή της ημέρας: Πίτσα με 4 τυριά και φρέσκα μυρωδικά
 
pizza4tyriaYλικά
350-400 γρ. ζύμη για πίτσα
250 γρ. κίτρινη μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
80 γρ. ρικότα ή ανθότυρο σε κομμάτια
80 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
από 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι*
μερικά φύλλα…

βασιλικού ολόκληρα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ε.π. ελαιόλαδο 
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 250ο. Ανοίγουμε τη ζύμη αρκετά λεπτή και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι για πίτσα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και από πάνω απλώνουμε με το κουτάλι τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και σκεπάζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Σκορπίζουμε τα κομμάτια της φέτας. Από πάνω μοιράζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι. Επάνω βάζουμε τα κομμάτια της ρικότα ή του ανθότυρου και τελειώνουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτσα γιά 15′-20΄, μέχρι να ψηθεί από κάτω και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις τη βγάλουμε μοιράζουμε επάνω τα φύλλα του βασιλικού ολόκληρα (ή κομμένα, αν είναι πολύ μεγάλα). Σερβίρουμε αμέσως. 
Ζύμη για πίτσα
Υλικά για μια ζύμη 600 γρ. (2 μέτρια ταψάκια)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml νερό
15 γρ. νωπή μαγιά
1 /2 κ. κ. ψιλό αλάτι
1 κ. κ. κοφτό ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ ενός μίξερ ή σε ένα κοινό μπολ, αν θα τη ζυμώσετε στο χέρι (όπως θα σας πρότεινα) το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και μετά προσθέτετε τη μαγιά, αφού πρώτα τη διαλύσετε σε λίγο χλιαρό νερό. Σε αυτό το σημείο, αν ετοιμάζετε πίτσα, προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε και μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη, την πλάθετε σε μια μπάλα και την αφήνετε να σταθεί, για να φουσκώσει, σκεπασμένη με μια πετσέτα, σε κάποιο ζεστό σημείο του δωματίου. Σε περίπου 1 ώρα, όταν ο όγκος της διπλασιαστεί την απλώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανάλογα με ποιο σκοπό θα τη χρησιμοποιήσετε είτε την ανοίγετε σε δύο δίσκους είτε την πλάθετε σε καρβέλι.
* η πίτσα μπορεί να γίνει και με λίγη ξερή ρίγανη και φρέσκο βασιλικό αν δεν διαθέτουμε τα άλλα μυρωδικά.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *