ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τι κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας μπροστά στις νέες εξελίξεις με τους πρόσφυγες;

Τι κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας μπροστά στις νέες εξελίξεις με τους πρόσφυγες;

Την ώρα που αυξάνεται συνεχώς η ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα, κυρίως μέσω του Έβρου (από την Τουρκία), η Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνουν ότι θα είναι ο τόπος της προσωρινής (;) διαμονής τους. Ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρεια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναμένεται αύξηση του αριθμού των  προσφύγων, στο camp φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στην πόλη.

Ήδη υπάρχουν στοιχεία (δημοσιεύματα και δηλώσεις) για άφιξη περίπου 200 νέων προσφύγων, αριθμός που αναφέρθηκε και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεοφύλακτο Σιδηρόπουλο (όπως αναφέραμε σε χτεσινό μας δημοσίευμα κλικ ΕΔΩ), ενώ στα ίδια πλαίσια κινούνται και αντίστοιχες δηλώσεις του συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκου Ράγκου. Ο κ. Ράγκος μιλώντας χθες από τη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι “δεν προγραμματίζεται η δημιουργία νέου χώρου υποδοχής προσφύγων στο Νομό Θεσσαλονίκης”, για να καλυφθεί η αυξημένη ροή που παρατηρείται αυτή την περίοδο, μίλησε για “διάχυση της ροής” σε άλλους χώρους φιλοξενίας, σε Ήπειρο και Θεσσαλία αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου όπως τόνισε “ οι σημαντικότερες δομές που λειτουργούν είναι στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς και στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας”.

Η κατάσταση που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, στα δυο κέντρα της Θεσσαλονίκης (Λαγκαδίκια και Διαβατά) αλλά και στο κέντρο που λειτουργεί στη Ν. Καβάλα Κιλκίς, με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων, ανησύχησε τους δημάρχους αυτών των περιοχών, οι οποίοι “φοβήθηκαν” επανάληψη όσων έζησαν τα προηγούμενα χρόνια. Και σύμφωνα με πληροφορίες,  ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος και ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, έθεσαν το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Κι αυτός είναι ο λόγος που η ΠΕΚΔΜ αποφάσισε να αποστείλει σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, αναφέροντας την ανησυχία των τριών δημάρχων και ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για το προσφυγικό, για τις ροές των προσφύγων και για τον σχεδιασμό διαχείρισης της κυβέρνησης, τόσο ειδικά για τις προαναφερόμενες περιοχές, όσο και γενικότερα για τη ροή στην Κεντρική Μακεδονία.

Επειδή στην όλη υπόθεση, περιλαμβάνεται και η περιοχή της Αλεξάνδρειας, όμως δεν φαίνεται πουθενά κάποια παρέμβαση ή συμμετοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, εύλογα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Γίνεται αυτό επειδή δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση για τυχόν παρεμβάσεις του δήμου μας ή μήπως γίνεται επειδή δεν ενδιαφέρθηκε κανένας από την πλευρά του δήμου Αλεξάνδρειας; Και αναφερόμαστε στις συζητήσεις που γίνονται με εκπροσώπους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπου από τις περιοχές που υπάρχουν camp φιλοξενίας προσφύγων φαίνεται να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν μόνο  ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος και ο δήμαρχος Παιονίας Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας; Δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του;  Ή μήπως κάτι άλλο;

6 Comments

  • Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, είναι απλή και τη συμμερίζεται όλη η τοπική κοινωνία. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Όχι μόνο για το θέμα με τους πρόσφυγες αλλά και για πολλά άλλα θέματα.
    Η απραξία αυτή, του Π. Γκυρίνη (που αντανακλά γενικά στο Δήμο), είναι γνωστή ευρύτερα κι αυτός είναι ο λόγος που και οι άλλοι Δήμοι τον αγνοούν πλέον και δεν τον προσκαλούν ως συνομιλητή τους Ούτε καν για τυπικούς λόγους. Εκείς μας κατάντησε ως Δήμο Αλεξάνδρεια. Κατάντια για την οποία τα γεγονότα μιλούν απο μόνα τους. Δυστυχώς…

  • Τι κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας μπροστά στις νέες εξελίξεις με τους πρόσφυγες;

    Ότι κάνει μέχρι και σήμερα
    δηλαδή τίποτε !!!!!

  • Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε οι Έλληνες ότι ΔΕΝ υπάρχουν πρόσφυγες. Λαθρομετανάστες, λαθροέποικοι – κατακτητές είναι. Θανάσιμοι εχθροί, που καταλαμβάνουν αμαχητί την Πατρίδα μας, για την ελευθερία της οποίας οι πρόγονοί μας έχυσαν ποταμούς αιμάτων.

    • Και βέβαια μπορεί να κάνει ο δήμος. Όσοι λέτε ότι ο δήμος σε όλα δεν μπορεί να κάνει τίποτα είναι πολλά τα λεφτά που παίρνετε φαίνεται. Ο δήμος είναι το κράτος της περιοχής.

  • Ως συνήθως πετά αετό

  • Τρώει τον τόπο και μετά πάει για τσίπουρα. Εσείς που ψηφίσατε και Τσίπρα και Γκυρίνη πετύχατε τζάκποτ λέμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *