ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Σενάρια και παρασκήνιο ενόψει δημοτικών εκλογών στον Νεοδημοκρατικό χώρο του δήμου Αλεξάνδρειας

Σενάρια και παρασκήνιο ενόψει δημοτικών εκλογών στον Νεοδημοκρατικό χώρο του δήμου Αλεξάνδρειας

Στο προηγούμενο σημείωμα της στήλης (κλικ ΕΔΩ) περιγράψαμε την άποψή μας για πιθανά σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας (πρώτη Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου 2019) και σε συνάρτηση με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος. Γράψαμε για τον χώρο της κεντροαριστεράς όπου το ενδεχόμενο υποστήριξης μιας υποψηφιότητας του Κώστα Ναλμπάντη δείχνει το πιθανότερο σενάριο (με επίκεντρο το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ)  χωρίς να αποκλείεται και μια υποψηφιότητα από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν “κατεβάσει” κομματικό υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει για την τιμή των όπλων και για την εκλογή των όποιων “κομματικών” δημοτικών συμβούλων, με προοπτική σύγκλισης των “κεντροαριστερών” δυνάμεων στη δεύτερη Κυριακή, για αλλαγή τοπίου στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Όλα αυτά έχοντας τον “αντίπαλο” χώρο (Νέα Δημοκρατία και λοιπούς συνοδοιπόρους) σε περιδίνηση λόγω των πολλαπλών φιλοδοξιών που αναπτύσσονται, με τον νυν Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη να παρέχει συνεχώς χώρο για τέτοιες φιλοδοξίες, λόγω αστοχίας και πολλαπλών σφαλμάτων στη διοίκηση του Δήμου.

***

Στη Νέα Δημοκρατία οι εξελίξεις τρέχουν και θα αναφερθούμε παρακάτω, πρώτα όμως να εκφράσω την άποψή μου για αρκετά σχόλια που λάβαμε στο alexandreia-gidas.gr ότι ακόμη και εάν ψηφιστεί από τη Βουλή ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος (Κλεισθένης Ι) μπορεί να αλλάξει από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάτι που έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επικαλούνται συχνά διάφορα στελέχη της ΝΔ. Η άποψη μου είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Εάν ο νέος νόμος ψηφιστεί ΔΕΝ προλαβαίνει να αλλάξει.

***

Για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, δεν αρκεί μόνο να γίνει η κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία αλλά πρέπει να έχει τον χρόνο για να το κάνει. Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές μέχρι τον φετινό Οκτώβριο είναι ανύπαρκτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το πάει οριακά στη Βουλή, με την ισχνή πλειοψηφία των 150 και κάτι. Το πιθανότερο σενάριο κυβερνητικής “πτώσης” συνδέεται άμεσα με τη ψηφοφορία της ελληνικής Βουλής για τη συμφωνία των Πρεσπών (Σκοπιανό), σενάριο που απομακρύνθηκε χρονικά μετά την ανακοίνωση του αντίστοιχου χρονοδιαγράμματος από την πλευρά των Σκοπίων, που προβλέπει ολοκλήρωση των δικών τους διαδικασιών επί της συμφωνίας, στα μέσα Ιανουαρίου 2019. Εάν μέχρι τότε εγκριθεί από τους Σκοπιανούς η συμφωνία, η σκυτάλη θα περάσει την Ελλάδα. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί από τα Σκόπια (κάτι που σίγουρα εύχονται πολλοί στην ελληνική κυβερνητική πλευρά) οπότε όλα θα πάρουν παράταση όπως και οι εκλογές. Σε περίπτωση όμως που εγκριθεί και περάσει η σκυτάλη στην Ελλάδα, περίπου τον Μάρτιο του 2019 θα έλθει το θέμα στη Βουλή. Εάν στην ψηφοφορία αυτή, οι ΑΝΕΛ υπάρχουν ακόμα και τηρήσουν αυτό που υποσχέθηκε ο Πάνος Καμμένος (δεν μας έχει συνηθίσει) υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να “πέσει” η κυβέρνηση και πάντα εφόσον δεν βρεθούν “άλλοι” να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία.

***

Εάν λοιπόν την Άνοιξη του 2019 δεν “αντέξει” άλλο ο  ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (με ΑΝΕΛ ή με “άλλους”) τότε πάμε για εθνικές εκλογές, έχοντας όμως δεδομένο ότι στις 26 Μαΐου 2019  θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Εκεί θα γίνει ένας “χαμός” με άλλους να ζητούν συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις (βάζοντας στην άκρη το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας) και άλλους να επιμένουν σε “διπλές” εκλογές (εθνικές και ευρωεκλογές).  Πιστεύει κανένας ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, θα προλαβαίνουν να ασχοληθούν με αλλαγές εκλογικού νόμου; Πιστεύει κανένας ότι και να γίνουν εκλογές, θα έχουμε αμέσως κυβέρνηση που θα προλαβαίνει να ασχοληθεί με τέτοια;  Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να διατηρεί την  πρωτιά, καθόλου όμως δεν δείχνει ότι μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία. Οπότε πάμε για άλλου τύπου κυβερνήσεις, “οικουμενικές”,”συνεργασίας” και δεν ξέρω τι άλλο, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στον Οκτώβριο 2019 με έναν αυτοδιοικητικό νόμο αμφιλεγόμενο και ικανό να “τινάξει” στον αέρα σχεδιασμούς και φιλοδοξίες.

***

Και ερχόμαστε στη Νέα Δημοκρατία του Δήμου Αλεξάνδρειας, όπου ήταν μαντάρα με τα αυτοδιοικητικά της, ήλθε και ο νέος νόμος για να τα κάνει χειρότερα. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης δεν “τραβάει” στον Δήμο, όμως τα στοιχεία που υπάρχουν αναφέρουν ότι η “θεσμική” Νέα Δημοκρατία του Δήμου Αλεξάνδρειας εξακολουθεί να τον στηρίζει και να επιθυμεί να του δώσει άλλη μια ευκαιρία. Οι “θεσμοί” της τοπικής ΝΔ ξέρουν ότι δύσκολα θα αλλάξει το  άσχημο κλίμα σε σχέση με την αποδοχή του Γκυρίνη  από την τοπική κοινωνία, ελπίζουν όμως σε μια τελική συσπείρωση έστω και την  δεύτερη Κυριακή, με στόχο να ξανακερδίσουν τον Δήμο. Και σε μια τέτοια εξέλιξη εκτιμώ ότι ελπίζει και ο ίδιος ο Παναγιώτης  Γκυρίνης γιαυτό και θα το “πάει” έτσι μέχρι το τέλος.

***

Η εμφάνιση του Μιχάλη Χαλκίδη να διεκδικεί επίσης τον Δήμο, δεν άρεσε σε κανέναν “θεσμικό” της γαλάζιας παράταξης και ήταν ο νέος εκλογικός νόμος που οδήγησε έτσι τις καταστάσεις.

Λέγεται ότι ο Χαλκίδης αρχικά στόχευε στη θέση του Αντιπεριφεριάρχη και στην “ανατροπή” της κατάστασης με τον Κώστα Καλαϊτζίδη. Λέγεται επίσης ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο το είχε συζητήσει και με τον ίδιο τον Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με άλλους κομματικούς της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης. Όμως η αλλαγή που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος, άλλαξε και τα σχέδιά του, διότι το πλάνο που είχε βασίζονταν στον “διορισμό” του Αντιπεριφερειάρχη απο τον Περιφερειάρχη και την εξασφαλισμένη εκλογή του, λόγω των δεδομένων που ευνοούν την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας (και στην Ημαθία).

***

Όταν όμως ο εκλογικός νόμος άλλαξε και ο Αντιπεριφεριάρχης γίνεται πλέον κάτι σαν Αντινομάρχης (πρέπει να εκλεγεί πρώτα ως περιφερειακός σύμβουλος) άλλαξαν και τα σχέδια του Μιχάλη Χαλκίδη. Μια τέτοια εκλογή δεν είναι μικρή υπόθεση, θέλει προσωπικό εκλογικό αγώνα σε όλο το Νομό Ημαθίας κι αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους ακόμα και για έναν πολιτικό της εμβέλειας του Μιχάλη Χαλκίδη.

***

Κι έτσι επιχειρήθηκε η στροφή προς τον Δήμο για να αποδειχθεί στην πορεία πως ούτε ο Δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να δώσει “ασφαλή” εκλογική προοπτική για τον Μελικίωτη πολιτικό, άσχετα εάν ο ίδιος δήλωνε το αντίθετο. Οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι έκανε την κίνηση με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς για Δήμαρχος, υπολογίζοντας ότι θα καταλήξει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, έχοντας μόνο τον Γκυρίνη αντίπαλο στον χώρο της κεντροδεξιάς και συσπειρώνοντας στο πλευρό του όλο το μέτωπο της “αντιΓκυρίνη” πλευράς. Δύο παράμετροι που όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι δεν “προχώρησαν” ούτε και  δείχνουν ότι μπορεί να “προχωρήσουν” αφενός διότι η υποψηφιότητα Χαλκίδη δεν έγινε αποδεκτή από το σύνολο της “αντιΓκυρίνη” πλευράς αφετέρου επειδή δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα. Αυτή η… “τρίτη λύση” ανάμεσα σε Γκυρίνη και Χαλκίδη είναι η παράμετρος που θέλει να αποφύγει η πλευρά Χαλκίδη, όπως ο διάβολος το λιβάνι και δεν είναι λίγες οι φορές που από το περιβάλλον Χαλκίδη ακούστηκε πως “αν υπάρχει και τρίτος από τον χώρο, ο Μιχάλης δεν κατεβαίνει”.

***

Λογικό, διότι σύμφωνα με τις φήμες που υπάρχουν, ο Μιχάλης Χαλκίδης και το επιτελείο του σχεδίαζαν περισσότερο μια εκλογή από την πρώτη Κυριακή διότι η προοπτική της δεύτερης Κυριακής κρύβει παγίδες κυρίως με όσους θα “περιμένουν” τον Χαλκίδη στη “γωνία” κι εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγοι. Με τρεις υποψήφιους από τον χώρο της ΝΔ , παύει να ισχύει το σενάριο της εκλογής από την πρώτη Κυριακή κι αυτό εξηγεί πολλά για την “απουσία” του πρώην βουλευτή από την “πιάτσα” το τελευταίο χρονικό διάστημα.

***

Ποιος όμως μπορεί να είναι ο υποψήφιος που θα διεκδικήσει τον ρόλο της “τρίτης λύσης” από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αλεξάνδρειας;

***

Ένα ενδεχόμενο είναι κάποιος από την πλευρά του Φώτη Δημητριάδη, ο ίδιος για να διεκδικήσει μια ρεβάνς ή κάποιος άλλος για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Ακούστηκε το όνομα του Κώστα Βενιόπουλου, έμπειρου αυτοδιοικητικού, όπως και της Όλγας Μοσχοπούλου που μπορεί να δώσει διαφορετική δυναμική ως προσωπικότητα και ως γυναίκα. Κανένας από τους τρεις δεν το έχει αποκλείσει.

***

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι πάντα μια υποψηφιότητα από στελέχη ικανά να σηκώσουν όλο τον αγώνα ως προσωπικότητες ευρείας αποδοχής, όπως είναι ο Νίκος Αλεξόπουλος.  Ο “οδοστρωτήρας” των προηγούμενων δημοτικών εκλογών φέρεται να δηλώνει απρόθυμος για την ώρα κανείς δεν ξέρει όμως τι μπορεί να γίνει εάν “χτυπήσει” το τηλέφωνο και καλέσουν από Αθήνα μεριά.

***

Και το τρίτο ενδεχόμενο είναι να έχουμε μια υποψηφιότητα ενός νέου σε ηλικία στελέχους που θα αλλάξει τη σελίδα της γενιάς των εξηντάρηδων και θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε σχέση με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο δυναμικός νέος πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ, ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Τάκης, μια προσωπικότητα μεγάλης και ευρείας αποδοχής, με έντονη κοινωνική δράση και πολλές δυνατότητες για να αλλάξει αυτή τη σελίδα.

***

Το ίδιο ισχύει και για άλλα νέα στελέχη του χώρου, όπως ο δικηγόρος Αργύρης Πανταζόπουλος, το όνομα του οποίου “ακούστηκε” τελευταία ως υποψήφιος για τον Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και του τεχνοκράτη ασφαλιστή Σωτήρη Αλεξόπουλου που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τη γενιά των παλαιότερων και των απερχόμενων.

***

Στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε εξ ίσου ικανά στελέχη που σήμερα στελεχώνουν τη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Γκυρίνη, όμως αυτό θα ήταν μόνο για να γραφεί το “όνομα” λόγω της πρόθεσης του Δημάρχου να είναι και πάλι υποψήφιος κι αυτό δεν ωφελεί σε τίποτα. Εκτός και εάν οι μια-δυο περιπτώσεις που δηλώνουν ιδιωτικά ότι εφόσον δεχθούν πρόταση, θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τη δημοτική ομάδα, το δηλώσουν και δημόσια. Διαφορετικά δεν θα μπούμε στη λογική της “έκθεσης” ονομάτων.

***

Όλους αυτούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι “θεσμικοί” της Νέας Δημοκρατίας της Αλεξάνδρειας, με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων στελεχών της Ημαθίας, εκτιμούν ότι έχουν τρόπο για να τους “διαχειριστούν” (προκειμένου να μείνει στο τέλος μόνο η υποψηφιότητα Γκυρίνη) εκτός από την περίπτωση του Μιχάλη Χαλκίδη, για τον οποίο αφενός θεωρούν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Αλεξάνδρειας, αφετέρου εκτιμούν ότι μπορεί να εξελιχθεί στη βασική αιτία για να χαθούν οι δημοτικές εκλογές και να “περάσει” ο Δήμος στον χώρο της κεντροαριστεράς (π.χ. περίπτωση Κώστα Ναλμπάντη).

***

Έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο “αδιέξοδο” αποφάσισαν να αποδείξουν ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και μεθόδευσαν την “απομάκρυνση” του Μιχάλη Χαλκίδη από τις βλέψεις για τον Δήμο Αλεξάνδρειας, μέσω μιας προτροπής στελεχών για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας. Αυτό τουλάχιστον ακούγεται τις τελευταίες ώρες στα καφέ της πόλης και φαίνεται από την απογοήτευση γνωστών στελεχών του χώρου, μόνο με την είδηση ότι το “σκέφτεται” ο Χαλκίδης, ενώ πριν από λίγους μήνες δήλωνε επικεφαλής μιας “ανένδοτης” προσπάθειας για αλλαγή σελίδας στο Δήμο.

***

Κι εδώ που τα λέμε, όταν ξεκινάς για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και όταν δεν σου “βγει” το γυρίζεις σε υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά και μόλις σου “κλείσουν το μάτι” για τον Δήμο Βέροιας, δηλώνεις ότι το “σκέφτεσαι”, ε…. είσαι κάπως “όπως σου κάτσει” και δείχνεις ότι πάνω από όλα ενδιαφέρεσαι για την προσωπική υστεροφημία σου και όχι για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Κι αυτά ο Χαλκίδης, στο πλαίσιο της πολιτικής σοβαρότητας που μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα, οφείλει να τα διευκρινήσει και να μην τα αφήνει να αιωρούνται.

***

Τι απομένει λοιπόν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας;
Απομένει να ξεκαθαρίσουν τα σύννεφα με πρωταρχικό μέλημα να στραφεί ο Χαλκίδης προς τον Δήμο Βέροιας, με την “ευχή” τους όπως μας δήλωσε κάποιος επώνυμος του χώρου και χωρίς να τους νοιάζει τι θα απογίνει στον Δήμο της πρωτεύουσας (Βέροια) διότι τον έχουν στους “χαμένους” ούτως ή άλλως. Και προφανώς δεν τους νοιάζει τι θα απογίνει πολιτικά ο Χαλκίδης εάν τελικά οδηγηθεί σε επιλογή πολιτικής ήττας.

***

Αφού γίνει αυτό (εάν γίνει…), θα φροντίσουν να διαχειριστούν όλους τους υπόλοιπους μνηστήρες προκειμένου να προχωρήσει απερίσπαστη η εκ νέου υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη. Σε αυτή την κατεύθυνση τους βοηθά και ο νέος εκλογικός νόμος που δεν προβλέπει εξ αρχής “ορισμό” Αντιπεριφερειάρχη αλλά τοποθέτηση ανάμεσα από τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους. Θα προτρέψουν λοιπόν κάποιους από τους μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου, να ασχοληθούν με τις Περιφερειακές Εκλογές λέγοντας (και υπονοώντας) ότι μπορεί να φθάσουν μέχρι και Αντιπεριφερειάρχες εάν φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα καθώς ένας τοπικισμός ψήφων μέσω του Ρουμλουκιού μπορεί να τους εξασφαλίσει μέχρι και πρωτιά.

Στους 15 μήνες που απομένουν μέχρι τις Δημοτικές εκλογές και με το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να προηγηθούν έστω και οριακά, αλλά και αναποτελεσματικά σε σχέση με σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης,  οι μεθοδεύσεις θα αυξηθούν, τέτοια σενάρια θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και όσο τα αφήνουν αναπάντητα, θα γίνουν τελικά ταινία και θα παιχτούν στην πραγματικότητα. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε

***

Μείνετε συντονισμένοι στο alexandreia-gidas.gr διότι τα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν μαζί με την αρθρογραφία μας, θα σας αποκαλύψουν πολλά όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά για όλους τους πολιτικούς χώρους που παρουσιάζουν κίνηση και δράση, διότι υπάρχουν και χώροι που τελούν υπό διάλυση. Όπως για παράδειγμα οι ΑΝΕΛ  που στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πιο εύκολο να συναντήσεις πολιτική αρκούδα παρά κάποιον που δηλώνει ακόμη στέλεχος του Πάνου Καμμένου.

Χαίρετε.

Ο Αλεξανδρινός

11 Σχόλια

 • ποιόν ενδιαφέρουν όλα αυτά;

  • Εσάς του πχιοτικού κύκλου προφανώς όχι

 • Φάτε σανό πρόβατα της ΝΔ

  • Μιλάς για σανό στο χωριό του Καρανίκα; Πίσω στην τρύπα σου κουμούνι.

 • Κάτι ξέρει λοιπόν ο Γκυρινης και συνεχίζει με χαμηλά τη μπαλα. Γατάκια…

 • ΓΑΤΑΡΕ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ?ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ …………. ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ.

 • Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

 • Η υποψηφιότητα του Νίκου Τάκη είναι η πιό αξιόλογη και πετυχημένη λύση για τη ΝΔ και από τις καλύτερες προοπτικές που μπορεί να έχει ο Δήμος. Ο Γκυρινης να δώσει τη λύση με αξιοπρέπεια ανοίγοντας το δρομο σε ένα νέο άνθρωπο και ο Χαλκίδης ας πάει στο καλό στη Βέροια ή όπου αλλού νομίζει οτι θα βρει τη θέση της πολιτικής αποστρατείας του.

 • Μακάρι να δεχθεί ο Νίκος Τάκης. Η πιό ενδεδειγμένη λύση για τον Δήμο

 • Νίκος Αλεξόπουλος ή Νίκος Τάκης για δυναμική αλλαγή σελίδας. Ο Γκυρινης δεν μπορεί και ο Χαλκίδης είναι ο Γκυρινης αλλιώς, δυστυχώς.

 • Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ Κ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up