ΤΟΠΙΚΑ posted by

Έκτακτος ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εξελίξεις με τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας και τους πέντε υποψήφιους

Έκτακτος ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εξελίξεις με τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας και τους πέντε υποψήφιους

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Θέμα πολύπλευρης συζήτησης στα πολιτικά «πηγαδάκια» του δήμου Αλεξάνδρειας έγινε η επιβεβαίωση της υποψηφιότητας του Αργύρη Πανταζόπουλου για τη θέση του δημάρχου Αλεξάνδρειας που μετέδωσε από χθες (Τρίτη)  το alexandreia-gidas.gr παρουσιάζοντας σημεία από το παρασκήνιο και τις διαβουλεύσεις που «ακούγεται» ότι προηγήθηκαν, μέχρι να καταλήξει ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, στην ανακοίνωση των προθέσεών του.

Μια ανακοίνωση που σύμφωνα με έγκυρες πηγές  μας, θα γίνει και μέσω επίσημης δήλωσης εκ μέρους του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και εντός των προσεχών ημερών.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η επιβεβαίωση της υποψηφιότητας του Αργύρη Πανταζόπουλου όπως είναι φυσικό, αλλάζει τα δεδομένα της προεκλογικής σκακιέρας για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Το πρώτο βασικό στοιχείο αυτής της διαπίστωσης, που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση, είναι το γεγονός ότι «ανεβάζει» τον αριθμό των συνδυασμών που αναμένεται να διεκδικήσουν τον Δήμο, στους πέντε (5).

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του – αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση

Έχουμε ήδη ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων από τους  Παναγιώτη Γκυρίνη και Μιχάλη Χαλκίδη, υπολογίζουμε και τη θεωρούμενη ως σίγουρη (;) την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ και βεβαίως θα έχουμε σίγουρα την «καθιερωμένη» υποψηφιότητα του συνδυασμού από την πλευρά του ΚΚΕ (ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ή όπως αλλιώς). Η υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου ανεβάζει τον αριθμό των υποψηφιοτήτων σε πέντε (5) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακόμη «αναποφάσιστος» εάν θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, με μια καθαρή κομματική υποψηφιότητα (με το  ρίσκο ενός πολύ χαμηλού ποσοστού) ή εάν θα προχωρήσει σε στήριξη μιας άλλης υποψηφιότητας που θα θεωρηθεί ότι εκφράζει ευρύτερα τον χώρο της τοπικής κεντροαριστεράς.

Το… «τουλάχιστον» που σας γράφω σε ότι αφορά στους συνδυασμούς που αναμένεται να διεκδικήσουν τον δήμο Αλεξάνδρειας δεν σχετίζεται μόνο με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τις αναμενόμενες αποφάσεις της πλευράς του Κώστα Βενιόπουλου για τις οποίες αναφερθήκαμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα. Αναφέρομαι σε έναν σχεδιασμό που εξετάζεται ήδη από τον έμπειρο πρώην δήμαρχο Μελικής και που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη φάση διεργασιών για τις τελικές αποφάσεις

ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το κυριότερο «πρόβλημα» εντοπίζεται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πλέον τρείς υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της (Γκυρίνης, Χαλκίδης και Πανταζόπουλος) και ήδη διαφαίνεται ότι ενόψει των δημοτικών εκλογών, ανακατεύουν ακαθόριστα την κομματική βάση της «γαλάζιας παράταξης» με απρόβλεπτες καταλήξεις. Ο καθένας από τους τρείς νεοδημοκράτες υποψήφιους, έχει μαζί του έναν ικανό αριθμό κομματικών στελεχών του χώρου και σίγουρα ένα αντίστοιχο εύρος επιρροής στην κομματική βάση.

Όμως αυτό ακολουθεί μια πορεία με συνεχείς ανατροπές και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι  η φημολογούμενη έως τώρα «συμπαγής» υποστήριξη των κομματικών δομών της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρειας προς την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη, αρχίζει να αποκτά «ρήγματα» διότι διαφαίνεται ότι αλλάζουν στάση κάποια στελέχη της και τάσσονται στο πλευρό του Αργύρη Πανταζόπουλου (υπέρ της υποψηφιότητας Χαλκίδη δεν εκδηλώθηκαν ποτέ)

Ο «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Στον ίδιο κομματικό χώρο (ΝΔ) σημαντικός «παράγοντας» για τον καθορισμό των εξελίξεων είναι και η στάση των μελών της δημοτικής ομάδας του Φώτη Δημητριάδη, όπου όλα δείχνουν ότι «κάπου εδώ» μάλλον σταματά να λειτουργεί ως «ομάδα» και ο καθένας θα κρίνει τη συμμετοχή του στις εξελίξεις ανάλογα με τις προσωπικές απόψεις και τις μελλοντικές φιλοδοξίες του. Σε μια τέτοια επιλογή δείχνει να κατευθύνεται ο… «περιζήτητος» Σάκης Κούγκας ενώ και ο ίδιος ο Φώτης Δημητριάδης αρχίζει να τοποθετείται σε «προσωπικό» επίπεδο, δηλώνοντας σε ενικό χρόνο τις προθέσεις του («θα στηρίξω») έναντι πιθανών υποψηφίων δημάρχων.

Αναγνώστης: Μετά τον Δημητριάδη το χάος – δεν θα κάνουν ψηφοδέλτιο

Και καλά κάνει διότι εάν είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια ως αυτοδιοικητικό παράγοντα της περιοχής είναι ότι ποτέ δεν ήταν ο δημοτικός ηγέτης που ήθελε να «χειραγωγεί» πρόσωπα και καταστάσεις αλλά πάντα λειτουργούσε με γνώμονα τη σύνθεση και τη συλλογικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους στενούς συνεργάτες του, που ακούστηκε ότι θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας προσπάθειας, ως υποψήφιοι δήμαρχοι και κυρίως ως «διάδοχοι» στην ομάδα του πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας (Βενιόπουλος, Παράσχου, Μοσχοπούλου). Ο Κώστας Βενιόπουλος είναι εξίσου έμπειρος αυτοδιοικητικός και γνωρίζει να «ζυγίζει» σωστά τις καταστάσεις και ανάλογα να καθορίζει τις κινήσεις του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κίμωνα Παράσχου, ένα σοβαρό στέλεχος της τοπικής ΝΔ με συνεχή κομματική συνέπεια και εύρος προσωπικής επιρροής στην τοπική κοινωνία, χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν στην «πρώτη γραμμή» των προσώπων που μπορούν να επηρεάσουν τις τοπικές εξελίξεις. Όπως και η Όλγα Μοσχοπούλου η οποία επίσης είναι στέλεχος που ποτέ δεν προβάλει «προσωπική ατζέντα» ούτε και επιδιώκει.

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ενδιαφέρον έχει και η στάση άλλων στελεχών του κόμματος που σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές. Καταρχήν πρέπει να σημειωθεί η στάση της Τοπικής Επιτροπής Δήμου Αλεξάνδρειας της Νέας Δημοκρατίας που σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, δεν έχει κάνει γνωστή καμία διαβούλευση (αντίθετα με το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ) και όποια συζήτηση ενδεχομένως έγινε μέχρι τώρα, δεν έχει «διαρρεύσει» ούτε και έχει δημοσιοποιηθεί.

Η κατάσταση με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας συζητήθηκε επιγραμματικά και σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, χωρίς επιμέρους εμβαθύνσεις όπως έγινε γνωστό, ενώ στο παρασκήνιο γράφτηκαν τόμοι κυρίως σε σχέση με το «σίριαλ» της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαλκίδη στον δήμο Βέροιας. Μια υπόθεση που εξετάστηκε ως ενδεχόμενο, συζητήθηκε μέχρι και σε κεντρικό επίπεδο αλλά τελικά δεν κατέληξε θετικά, παρά το γεγονός ότι σε εσωκομματικούς αντίπαλους κύκλους της Αλεξάνδρειας είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι ο Χαλκίδης θα «πήγαινε» στη Βέροια και θα τους «άδειαζε» τη γωνιά.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, μέχρι στιγμής κρατάει αποστάσεις και δεν επιχειρεί ανάμειξη στις εξελίξεις, τηρώντας και τη γραμμή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οι δημοτικές εκλογές σε δήμους όπως η Αλεξάνδρεια «είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας». Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που σε δήμους όπως η Αλεξάνδρεια, δεν θα δοθεί «χρίσμα» υποστήριξης σε υποψήφιο δήμαρχο οπότε αμέσως «ανοίγει» το πεδίο για περισσότερες υποψηφιότητες.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος γίνεται δυνατό χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα ίδια ισχύουν μέχρι στιγμής και για τους Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Τάσο Μπαρτζώκα πολιτευτές που κινούνται δραστήρια στην περιοχή του Ρουμλουκιού και που αναμένεται να μετέχουν και πάλι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας ως υποψήφιοι βουλευτές. Σε σχέση με άλλους κομματικούς «πολιτευτές» σημειώνουμε την περίπτωση του πολιτικού στελέχους κ. Φώτη Κουτσουπιά ο οποίος έσπευσε να εκδηλώσει δημοσίως «θετική επιδοκιμασία» στην εκδήλωση υποψηφιότητας του Αργύρη Πανταζόπουλου, μέσω του facebook. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό καθώς ο Φώτης Κουτσουπιάς ακούγεται ότι αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο εύρος προσωπικών φίλων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ενόψει και της αναμενόμενης συμμετοχής του, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας. Αντίστοιχη στήριξη διαφάνηκε και από επώνυμα στελέχη της ΝΔ Αλεξάνδρειας που κινούνται κυρίως στον χώρο της τοπικής αγοράς και αυτό ίσως είναι μια ένδειξη από μια δεξαμενή πληροφοριών που ίσως είναι και αντιφατική.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΡ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Όμως παράλληλα με όλα τα παραπάνω και οι τρείς υποψήφιοι δήμαρχοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι υποστηρίζονται και από επώνυμα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πιο ενδεικτική τη στάση του Στέφανου Δελιόπουλου που ευθαρσώς και δημοσίως δηλώνει ότι παραμένει υποστηρικτής του Παναγιώτη Γκυρίνη και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτός. Εξ ίσου «επώνυμους» υποστηρικτές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ της ευρύτερης Αλεξάνδρειας ακούγεται ότι διαθέτει και ο Αργύρης Πανταζόπουλος, όμως αυτό μένει να αποδειχθεί στην πορεία και στην εξέλιξη της υποψηφιότητάς του.

Η ατάκα: Να πότε θα ανακοινώσει υποψήφιους συμβούλους ο Μιχάλης Χαλκίδης!

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την περίπτωση του Μιχάλη Χαλκίδη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του συνδυασμού του, γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν και πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ίσως και από άλλους κομματικούς χώρους. Μια ανακοίνωση που (όπως σας ενημέρωσε ήδη το alexandreia-gidas.gr) προγραμματίζεται να γίνει «συμβολικά» λίγο πριν την επέτειο για την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας (18 Οκτωβρίου).

ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

Όμως η ρευστότητα της κατάστασης στον χώρο των ψηφοφόρων του δήμου Αλεξάνδρειας σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, που βασίζεται κυρίως στη δύναμη των προσωπικών σχέσεων αλλά και στην εκτίμηση/αποδοχή των προγραμματικών σχεδιασμών που θα ανακοινωθούν για τον δήμο, δίνει και στον Κώστα Ναλμπάντη ένα παρόμοιο πλεονέκτημα συνεργασίας με στελέχη άλλων κομματικών χώρων, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητά του για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Ο νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ως «υπόθεση ημερών» για να ανακοινωθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι μια υποψηφιότητα που δεν θα περιοριστεί σε στενά κομματικά πλαίσια αλλά θα επιχειρήσει να εκφράσει ένα ευρύτερο πλαίσιο της τοπικής κεντροαριστεράς.

Έφτασε η ώρα του Κώστα Ναλμπάντη;

Η υλοποίηση ενός τέτοιου πλαίσιο σχετίζεται σίγουρα και με τον αντίστοιχο σχεδιασμό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όμως σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ σε έναν παρόμοιο χώρο απευθύνεται κυρίως. Όμως πέρα από αυτό, ο Κώστας Ναλμπάντης έχει αποδείξει πως μπορεί να «κινητοποιήσει» εξίσου και στελέχη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας έχοντας τη φιλοδοξία να συγκροτήσει έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, με στόχο τη «μεγάλη ανατροπή» της σημερινής κατάστασης στον δήμο Αλεξάνδρειας και τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής βάσει των νέων δεδομένων που δίνει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος (Κλεισθένης).

Η αισιοδοξία που υπάρχει στο στρατόπεδο της υποψηφιότητας του ΚΙΝΑΛ βασίζεται στις ενδείξεις που υπάρχουν για την ευρύτερη αποδοχή της στρατηγικής για σχηματισμό ενός κεντροαριστερού συνδυασμού με πολυκομματικές αποκλίσεις που θα προσεγγίζουν και κεντροδεξιές δεξαμενές ψήφων, ενώ σημαντικό ρόλο προς την ίδια κατεύθυνση αρχίζει να έχει η διαφαινόμενη συσπείρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ γύρω από την υποψηφιότητα που τελικά θα προταθεί. Στελέχη του χώρου για τα οποία έχει «ακουστεί» ότι μπορεί να υποστηρίξουν «τρίτες» υποψηφιότητες είναι έτοιμα να δώσουν «επώνυμα» την απάντησή τους, υπέρ του υποψηφίου του Κινήματος, διαψεύδοντας φήμες και δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους ενώ ήδη ο Κώστας Ναλμπάντης μαθαίνουμε ότι συγκροτεί παράλληλα κι ένα «προσωπικό επιτελείο» ανθρώπων που δεν έχουν άμεση σχέση με την «βαριά» πολιτική αλλά διαθέτουν διαφορετικά στοιχεία προσέγγισης τμημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του χώρου, που δεν έχουμε λόγους να τις αμφισβητήσουμε, το τελευταίο διάστημα λόγω των εξελίξεων και του έντονου προεκλογικού κλίματος που αρχίζει να δημιουργείται αλλά και μετά από οδηγίες  των κομματικών οργάνων σε επίπεδο Ημαθίας (νομαρχιακή επιτροπή), παρατηρείται μια «μαζική» κινητοποίηση και «συλλογική» διαβούλευση στελεχών υπέρ της αναμενόμενης υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Αλεξάνδρειας,  στην οποία μετέχουν όλοι οι θεσμικοί όπως οι τοπικοί πολιτευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Απατσίδης και Μπάμπης Γκιόνογλου, αυτοδιοικητικά στελέχη όπως οι Τάσος Τασιόπουλος και Νίκος Μπρουσκέλης, στελέχη πρώτης γραμμής στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ όπως ο Γρηγόρης Γιοβανόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Στέλιος Ρεβύθης (ΔΗΜΑΡ) αλλά και άλλοι.

Δεν αποκλείεται όλη αυτή η κινητοποίηση να έχει και χαρακτήρα μιας «διακήρυξης στήριξης» του υποψηφίου που θα ανακοινωθεί ενώ δεν αποκλείεται κάποιους από τους προαναφερόμενους να τους δούμε να στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιο, ως υποψήφιοι, στο πλαίσιο παρόμοιων «ενωτικών» συμμετοχών που έχει δείξει ο χώρος, σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. εκλογές 2015).

ΡΕΥΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο συσχετισμών (με πέντε ίσως και παραπάνω συνδυασμούς) αρχίζει να διαμορφώνεται στο δήμο Αλεξάνδρειας ένα ιδιαίτερα ρευστό προεκλογικό έδαφος, όπου κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει με σιγουριά ότι «πατάει γερά». Ο τρόπος που θα αποφασίσει να μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά περί των δημοτικών εκλογών της Αλεξάνδρειας, έχει σίγουρα μια ιδιαίτερη σημασία και θα τα επηρεάσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας οι δηλώσεις ζημίας από το χαλάζι της 3ης Αυγούστου

Η άποψη/σενάριο ότι μπορεί κάποιος να κερδίσει τις εκλογές αυτές, από την πρώτη Κυριακή, κινείται πλέον στη σφαίρα της φαντασίας. Και όποιοι επιμένουν να το επικαλούνται ως σενάριο, το κάνουν μάλλον για λόγους «αυθυποβολής» που ξεφεύγει από τα όρια του «positive thinking» και καταλήγει να εκδηλώνεται ως effect θεραπευτικής σκέψης για κάτι «άσχημο» που μπήκε σε συλλογισμούς όσων το διαπράττουν.  Ας το σκεφτούν αυτό και ας πράξουν ανάλογα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τα γεγονότα σε σχέση με τις εξελίξεις από τη γνωστοποίηση των προθέσεων του Αργύρη Πανταζόπουλου και τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στα επιτελεία των κομμάτων που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε εξελίξεις εντός της εβδομάδας που διανύουμε, μας υποχρέωσαν στο «έκτακτο» και επ’ ουδενί δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιες από τις αποκαλύψεις που κατά καιρούς κάνουμε, μέσα από τη στήλη και γενικά μέσα από το alexandreiagidas.gr θα φθάσουν να οδηγήσουν μέχρι και σε… «ακυρώσεις» προεκλογικών «προθέσεων», διότι το ακούσαμε κι αυτό.

Αλεξανδρινός

4 Comments

  • Το να προστεθεί και άλλη μία;
    ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, προσεχώς!!!

    • ΠΑΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑΡΑΑΑΑΑ!!!!!!!!ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!!!!!!

    • και για τον Χαλκίδη… δυστυχώς!!!

  • Και κάτι ακόμη. Σωστή η επισήμανση του κειμένου ότι μόνο ως σενάριο που κινείται πλέον στη σφαίρα της φαντασίας είναι η άποψη ότι μπορεί κάποιος να κερδίσει τις εκλογές αυτές, από την πρώτη Κυριακή. Το ακούμε εδώ και καιρό απο συγκεκριμένο κύκλο υποψηφίου και απορρώ με τη… φαντασία τους, με την ασχετοσύνη τους να κάνουν εκλογικές εκτιμήσεις και κυρίως με το ΨΕΜΑ που επιχειρούν να ταϊσουν στον κόσμο για καλλιεργήσουν κλίμα υπερ της υποψηφιότητάς τους, που ήδη θεωρείται ξεπερασμένη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο “Αλεξανδρινός” (καλημέρα κύριε Τάσο “αλλιώς”) και φαίνεται ότι είναι επικαιροποιημένα και ισχύουν, έχουμε στον Δήμο μας πέντε έτοιμες υποψηφιότητες, ΓΚΥΡΙΝΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ, ΚΚΕ (ως συνήθως) και εξετάζονται τουλάχιστον άλλη μια (ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ) δηλαδή ενδεχομένως έξι (6) με ακαθόριστη για την ώρα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να μας προκύψει και ως έβδομος (7) συνδυασμός.
    Πλάκα μας κάνετε, όλοι εσείς (ξέρετε ποιοί…) που ισχυρίζεστε εντελώς ξεδιάντροπα ότι θα εκλεγείτε απο την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ???
    Μάλλον το αντίθετο θα εννοείτε. Ότι θα φανεί πως ΔΕΝ θα εκλεγείτε απο την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    Και μάλιστα με 3 υποψήφιουςαπο τον κομματικό χώρο της ΝΔ και όπως μας τα λέει το δημοσίευμα ίσως και 4 (Βένιος).
    Είστε σοβαροί…???
    Καταλάβατε πιστεύω σε ποιούς ανθρώπους συγκεκριμένου υποψήφιου απευθύνομαι (απο τον χώρο της ΝΔ είναι τρομάρα του…) αλλά και στον ίδιο που φαίνεται ότι τον είχε πάρει ψηλά τον αμανέ, απο την αρχή και τώρα αρχίζει να ζαλίζεται όσο αρχίζει να προσγειώνεται και να πλησιάζει προς την πτώση του. Κρίμα διότι μερικοί άνθρωποι ούτε να αποσυρθούν έντιμα και σοβαρά δεν είναι ικανοί. Φούσκα αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος και τίποτε άλλο. Του βγήκαν οι εποχές κάποτε (διότι όταν δεν του έβγαινε την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια) και νόμιζε ότι κάπως έτσιθα ήταν και τώρα. Αμ δε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *