ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το νέο παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

Το νέο παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Προτεινόμενη Ηλικία: 8+ Ετών

Όλες οι οικογένειες έχουν τις ιδιαιτερότητες τους, στα μάτια των παιδιών τους. Άλλες έχουν αδέρφια και άλλες θα το ήθελαν πολύ. Άλλες έχουν γιαγιάδες που βρίσκονται ένα βήμα πίσω από τα εγγόνια τους και άλλες που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Σε κάποιες άλλες υπάρχουν γονείς που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους ότι αρέσει σε εκείνους ενώ άλλοι είναι πάντα απόντες. Οι ήρωες λοιπόν ξετυλίγουν τα δικά τους “δώρα” και μας παρουσιάζουν τις οικογένειες τους με τα καλά και τα στραβά τους. Μέχρι που μια γιαγιά – απαράδεκτη και αυτή – αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό. Όλες οι οικογένειες έχουν ένα αστέρι στον ουρανό. Εσείς μπορείτε να βρείτε το δικό σας;

Ένα βιβλίο που αγγίζει με τον πιο όμορφο τρόπο το θέμα της οικογενειακής ζωής. Βοηθάει τους αναγνώστες να καταλάβουν την αξία της οικογένειας, τη δύναμη που έχει το «εμείς» αλλά και πως όλες οι οικογένειες έχουν τις δικές τους «ιδιαίτερες» σχέσεις. Επιπλέον είναι ένα βιβλίο με απλό λεξιλόγιο που σκοπό έχει να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα παιδιά που ξεκινούν τα πρώτα τους αναγνώσματα μόνοι τους. Τέλος η ασπρόμαυρη εικονογράφηση δεν αποσπά την προσοχή του αναγνώστη με αποτέλεσμα να δίνετε βάση στο κείμενο. Ένα βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Η βιβλιοπρόταση αυτή έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *