ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Εκδρομή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Εκδρομή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Γράφει ο Βασίλης Ν. Τάκης*

Την προηγούμενη εβδομάδα, την Τρίτη 2 Απριλίου επισκεφθήκαμε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Γνωρίσαμε την ξεναγό μας την κα. Χρύσα, η οποία μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία της σχολής και τη λειτουργία της. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι θα λάβουμε μέρος σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και μας εξήγησε τους κανόνες του. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική, μας  διασκέδασε και μας γέμισε γνώσεις για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη γαλακτοκομική.

Ενημερωθήκαμε για τα αμπέλια και τις ελιές. Επισκεφθήκαμε φάρμα ζώων που εκτρέφει αγελάδες και ταύρους, πτηνοτροφείο με κοτόπουλα, αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το εκτροφείο σαλιγκαριών.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος και τελειώσαμε με την επίσκεψή μας στο φυτώριο όπου ενημερωθήκαμε για διάφορα αρωματικά φυτά.  Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού πήραμε ως επιβράβευση από ένα φυτό ο κάθε μαθητής.

Ευχαριστούμε το Διευθυντή μας κ. Γιοβανόπουλο Γρηγόρη και τους συνοδούς δασκάλους μας, που μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε πληροφορίες για τη γεωργία και την κτηνοτροφία μέσα από ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

*Ο Τάκης Ν. Βασίλης είναι μαθητής της Στ’ τάξης

του 7ουΔημ. Σχ. Αλεξάνδρειας

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *