ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl!

Το παιδικό βιβλίο της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ

Εκδόσεις: Ίκαρος

Συγγραφέας: Λίντα Σάρα

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Δυο χάρτινα μεγάλα κουτιά και δυο φίλοι, ο Μπερτ και ο Έθο, οδηγούνται καθημερινά στο λόφο. Παίζουν και γελούν. Άλλες φορές σαν πειρατές άλλες σαν βασιλιάδες, πάντα όμως σαν φίλοι. Έρχεται όμως μια Δευτέρα που ανεβαίνει το λόφο ένας τρίτος κουτοκουβαλητής. Θέλει να παίξει μαζί τους. Ο Έθο τον δέχεται με χαρά όμως ο Μπερτ νιώθει άβολα. Δεν μπορεί να διαχειριστεί πως το «οι δυο μας» γίνεται πλέον «οι τρεις μας». Η ζήλεια αρχίζει να ανθίζει. Αποφασίζει να σκίσει το δικό του κουτί και να μην εμφανιστεί ξανά στο λόφο. Θα γίνει άραγε ποτέ το «οι τρεις τους» τόσο όμορφο όσο ήταν το «οι δυο τους».

Μια ιστορία για τη φιλία αλλά και την αποκλειστικότητα μέσα σε μια σχέση. Βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν το αίσθημα της ζήλειας αλλά και να μάθουν να το διαχειρίζονται. Επιπλέον δίνει ένα δυνατό μήνυμα για το «εμείς», για την ομαδικότητα και τη δύναμη της φιλίας μεταξύ των παιδιών. Η όμορφη εικονογράφηση, το προσεγμένο λεξιλόγιο και το ουσιαστικό θέμα που πραγματεύεται κάνουν το βιβλίο να είναι αξιόλογο και να κατακτά μια θέση στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *