ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση του παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

Η πρόταση του παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ

Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο

Συγγραφέας: Hay Sam

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Ερμής είναι λάτρης των θησαυρών. Του αρέσει να ψάχνει και να ανακαλύπτει νέους θησαυρούς. Αυτό συμβαίνει και όταν βρίσκει ένα θησαυρό, ένα αστέρι. Τόσο μοναδικό που η αδερφή του σκέφτεται πως κάποιος το έχει χάσει. Ρωτούν φίλους και γνωστούς , το σερίφη, τις νεράιδες και τους μάγους. Όμως κανείς δεν το έχει χάσει. Τότε καταλαβαίνει πως είναι δικό του. Το βάζει σ’ ένα βάζο και το έχει παντού μαζί του. Όμως το αστέρι του είναι πολύ λυπημένο. Ένα βράδυ όπως κοιτάζει τον ουρανό βλέπει να υπάρχει ένα μήνυμα « Χάθηκε ένα μικρό αστέρι». Κατάλαβε πως η οικογένεια του το ψάχνει και τότε κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στο σπίτι του το μικρό αστέρι. Τι λέτε θα τα καταφέρει;

Μια εξαιρετική ιστορία γεμάτη τρυφερότητα και ευαισθησία. Προσεγγίζει με όμορφο τρόπο την έννοια της ουσιαστικής φιλίας και αγάπης αλλά και την έννοια της κτητικότητας που τυχόν αντιμετωπίζουν τα παιδιά σ αυτή την ηλικία. Προσεγμένη εικονογράφηση, ευκολονόητο λεξιλόγιο και μια διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας κάνουν το βιβλίο άξιο ανάγνωσης για πάνω από μία φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *