ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αυτός είναι ο Κώστας Γιοβανόπουλος (βιογραφικό σημείωμα)

giovanopoulos (Αντιγραφή)Γεννήθηκε στην Βέροια στις 30 Αυγούστου 1965, όπου μεγάλωσε και ζει. Είναι ο τρίτος γιός του Γιώργου Γιοβανόπουλου ζαχαροπλάστη εργάτη ζαχαροπλαστείου και της Ελένης Βαρακλή που είναι από αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Φλώρα Γιάγκογλου του Παναγιώτη, και της Λέτας Τσαμήτρου. Έχει τρία ανήλικα παιδιά, τον Γιώργο, τον Παναγιώτη και την Ιουλία.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ειδικευθείς στις Διεθνείς Σχέσεις, και εργάζεται από το 1991 ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω πια, ενώ δεν έχει καμία πάγια αντιμισθία.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του σωματείου Τριτέκνων ν. Ημαθίας (2009-2012), Πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου (2006-2009), Πρόεδρος του σωματείου κλασσικού αθλητισμού ΟΚΑ Βικέλας (2007-2014), πρώτος Πρόεδρος του πανελληνίου σωματείου Αθλητών Χειροσφαίρισης (1987), Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Σωματείου “Φίλιππος Βεροίας” (1994-2000) και Γενικός Γραμματέας Παλαιμάχων Χαντμπολιστών Βεροίας VHV (2005-2015). Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας και μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Είναι ενεργό μέλος σε πολλούς φορείς και σωματεία κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ως αθλητής (1978-1998) ήταν επί σειρά ετών αρχηγός των εθνικών ομάδων Ανδρών και Νέων χάντμπολ με δεκάδες διεθνείς συμμετοχές, πολυετής αρχηγός του Φιλίππου Βεροίας, πολλές φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, Κυπελλούχος Ελλάδος και βαλκανιονίκης. Για μία τριετία στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ζαφειράκη Νάουσας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη πρώτος σε ψήφους Βουλευτής Ημαθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ), όπου διετέλεσε, ομόφωνα εκλεγείς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. από όπου αποχώρησε το Μάρτιο του 2014 ενταχθείς στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

Ως βουλευτής διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Εμπορίου, της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της οποίας διετέλεσε και Γραμματέας. Είχε σημαντική κοινοβουλευτική δράση καταταγείς μεταξύ των πρωτευσάντων ομιλητών με περισσότερες από 110 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής στη διάρκεια των 30 μηνών της θητείας του.

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *