ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο μαθητή του 1ου Γυμνασίου Νάουσας, Χαράλαμπο Φανιάδη

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο μαθητή του 1ου Γυμνασίου Νάουσας, Χαράλαμπο Φανιάδη
lygeros1. Πώς ήσασταν ως παιδί;
Όταν δεν ήμουν παιδί γεννήθηκα γέρος για να ζήσω ελεύθερος μέσα στην Ανθρωπότητα δίχως καμία εξάρτηση από την κοινωνία της αδιαφορίας για την οποία ήμουν ένα τέρας γνώσης δίχως γνώσεις διότι δεν έβλεπε το χρώμα του αοράτου ενός μικρού χαμαιλέοντα που αγαπούσε ήδη τα βιβλία των δασκάλων που προστάτευα.
 
2. Ήσασταν κάτι σαν παιδί θαύμα;

Όταν το θαύμα είναι παιδί η ζωή φαίνεται διαφορετική κι έτσι κάθε στιγμή είναι πιο κατάλληλη για τη δημιουργία που αναζητά πέρα από τα όρια την αλήθεια και την ουσία δίχως να δίνει σημασία στα εμπόδια της ύπαρξης που με την μιζέρια τους κρύβουν την αθλιότητα μιας απαράδεκτης κατάστασης για τον απαγορευμένο και τον πολιορκημένο.
 
3. Πώς σας αντιμετώπιζαν οι καθηγητές; Διαφορετικά απ’ τα υπόλοιπα παιδιά;
Δεν υπάρχουν καθηγητές για τα παιδιά θαύματα μόνο δάσκαλοι του γένους γιατί κανένας θεσμός που έχει μόνο αρχές δεν μπορεί να αντέξει τις θεμελιακές αξίες που καθορίζουν τον μικρό άνθρωπο που έχει ως οντολογία την τελεολογία γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αντιμετώπιση αλλά συνεργασία μέσω συνεννόησης και επιλογής.
 
4. Μιας και ασχολείστε με διάφορους τομείς, θα θέλαμε να μάθουμε ποιες ήταν οι σπουδές σας;
Παράλληλες σπουδές μπορείς να κάνεις όταν υπάρχει ελευθερία γιατί νιώθεις ότι δεν ανήκεις σ’ ένα μοναδικό χώρο αλλά στην Ανθρωπότητα που έμαθε από τον Προμηθέα τα μαθηματικά την φιλοσοφία, τα λογοτεχνικά για ν’ αγγίξει με αυτές τις γνώσεις την αλήθεια που δεν ξεχνά.
 
5. Με τι ασχολείστε τώρα;
Διαχρονικές ασχολίες είναι μόνο το έργο που σέβεται την Ανθρωπότητα και βοηθάει την πατρίδα να ξεπεράσει τα δεινά για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερη πολιορκημένη με την προοπτική ότι όλοι τους στο μέλλον, ολόκληρος ο λαός δεν θα πεθάνει άδικα εξαιτίας κάποιου συστήματος αλλά να δει κι αυτός την ανάσταση μέσω της στρατηγικής.
 
6. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Μελλοντικά σχέδια έχουμε για την πατρίδα με το απέραντο γαλάζιο γιατί ξέρουμε τώρα ότι χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει ανάκαμψη και αυτή είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της ιστορίας του λαού μας που δεν τα παράτησε σε καμία κατοχή και μπορεί τώρα να αποφασίσει με τις δυνάμεις του να ζήσει ελεύθερος.
 
7. Πώς είναι το συναίσθημα ενός ανθρώπου που έχει υψηλό δείκτη ευφυΐας; 
Συναίσθημα ανθρώπου βιώνεις ως τέρας όταν μοιράζεις χαρά και βλέπεις στο βλέμμα των συνανθρώπων σου ότι μπορούν πλέον να ζήσουν ελεύθεροι επειδή θυσιάστηκες με στρατηγικό τρόπο την ώρα της μάχης για να πέσουν τα κτήνη που καταπολεμούν την μνήμη και τις αξίες του Ελληνισμού λόγω εκφοβισμού και ραγιαδισμού.
 
8. Πώς σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι;
Η άλλη αντιμετώπιση αρχίζει πάντοτε με τον ίδιο τρόπο όσο δεν βλέπει τη διαφορά που κάνει τη διαφορά με αόρατο τρόπο λόγω στρατηγικής και νοημοσύνης και μετά από συνεννόηση μετατρέπεται σε ανθρώπινη συνεργασία που προσπαθεί να παράγει ένα έργο μέσω του οράματος που προέρχεται από μια ουτοπία απλώς αδιανόητη πριν την πρώτη επαφή διότι κανείς χωρίς προειδοποίηση δεν μπορεί να φανταστεί πόσο ανθρώπινος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος με ιδιότητες τέρατος.
 
9. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πόλη μας, τη Νάουσα;
Οι άνθρωποι της Νάουσας δεν είναι πια ανώνυμοι και δεν είναι μόνο άτομα αλλά αντιπροσωπεύουν τους επόμενους που πρέπει να προστατεύσουν το παρελθόν για να τροφοδοτήσει τη μνήμη μέλλοντος όχι μόνο για τα αρχεία αλλά και στο θέατρο και δίπλα στο ποτάμι κι όπου κύλησε αίμα ας κυλήσει και κρασί όχι για να ξεχάσουμε και να γλεντήσουμε αλλά για να μη χαθεί η παράδοση και η ποιότητα της ανθρωπιάς που προσέχει το χρόνο μας διότι ξέρει την αξία του.
 
10. Τέλος, πώς θα χαρακτηρίζατε αυτό τον ‟πλούτο„ που μελετήσατε στην τελευταία σας επίσκεψη στην πόλη μας;
Στη βιβλιοθήκη της μνήμης ανακαλύπταμε συνεχώς όλο και περισσότερα σπάνια βιβλία που είχαν διασώσει οι δικοί μας από τον Πόντο διότι ήξεραν ότι άξιζαν περισσότερο από τους ίδιους γιατί είχαν διασχίσει τόσους αιώνες που κανείς άνθρωπος δεν είχε αντέξει κι αν δεν υπήρχαν τα τέρατα της γνώσης δεν θα ξέραμε καν ότι υπήρξαν ποτέ και η ιστορία μας αλλά και η Ανθρωπότητα θα ήταν φτωχότερη μόνο που τώρα μπορούμε κι εμείς να πάμε λίγο πιο πέρα με τα χειρόγραφα του χρόνου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *