ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θέμης Σιδηρόπουλος: “Δήμος Αλεξάνδρειας, η εύνοια του δαίμονος”

Θέμης Σιδηρόπουλος: “Δήμος Αλεξάνδρειας, η εύνοια του δαίμονος”

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Την προσευχή μας να κάνουμε φίλες και φίλοι με αυτά που ακούσαμε και είδαμε να εξελίσσονται στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ταραχτήκαμε με την ασχήμια των επιλογών σας. Η ανυπόφορη εμμονή στην επανάληψη λαθών δυστυχώς καθορίζουν τις ιδιότητές μας ως πολίτες. Παλιά σχήματα, ανεπιθύμητα πρόσωπα, ασέβεια, ιδιοτέλεια και υπερβολική φιλοδοξία.

Η προαίρεσή σας, οι επιλογές των προσώπων, σας καθόρισαν ολοκάθαρα στα μάτια του κόσμου. Ωριμότητα, οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο από τον δαίμονα που κατέκτησε τις ψυχές σας. Άντε να σας διαβάσει κανένας ιερωμένος. Οι στάσεις σας κύριοι πρέπει να προσδιορίζονται από περισσότερη κατανόηση για τα προβλήματα του κόσμου.

Ωριμότητα κύριοι, δεν είναι οι κάδοι σκουπιδιών που τελευταία μοιράζεται επιλεκτικά, αλλά η στάση σας απέναντι στις γνώμες των άλλων. Το γνωρίζετε ότι οι συκοφάντες είναι πολλοί και κάθε φορά θα βρίσκονται κάποιοι άλλοι πρόθυμοι να υποδεχθούν τους προηγούμενους. Πληρώνετε όλες οι πτέρυγες τα λάθη σας στην διαχείριση των κοινών. Η επιλογή των προσώπων και οι συμμαχίες ήταν ακατάλληλες.

Από την διαδικασία ενός δημοτικού συμβουλίου πρέπει να κερδίζει κάποιος που συμμετέχει. Δίνεται η δυνατότητα να σκέφτεται σωστά, να αποφασίζει για τις υποθέσεις τις πολιτείας. Πρώτη σας υποχρέωση είναι να μας δηλώνετε με τρόπο σαφή, τι τέλος πάντων είστε σε θέση να προσφέρετε στον πολίτη. Ποια είναι η συμβολή σας στα πολιτικά, που αποβλέπει η ηθική σας, τι μας διδάσκεται.

Ηρεμία του θυμικού, δεν πρέπει να ταράσσεστε από την υπερβολική φιλοδοξία, πειθαρχία και αυτοέλεγχος. Οι πολίτες είναι κριτές σας, για τα πράγματα που κάνατε και για όσα πρόκειται να γίνουν. Θα σας συμβούλευα να έχετε απόθεμα κύρους και ευγένειας. Απόθεμα προτάσεων με γενικό κύρος αληθινό. Στοχεύστε το ωφέλιμο για την κοινότητα των πολιτών αποφεύγοντας το προσωπικό συμφέρον.

Ο δημόσιος λόγος πρέπει να έχει εγκράτεια, φρόνηση και να είναι διδακτικός.

Θέμης Σιδηρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *