ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Tο παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα!

Tο παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΕΝΑΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ… ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟΣ

Εκδόσεις: Σαββάλας

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Προτεινόμενη Ηλικία:3+ Ετών

Ο Οδυσσέας, ο πιγκουίνος, είναι λιγάκι “διαφορετικός” από τους υπόλοιπους “τέλειους” φίλους του. Οι φίλοι του επιμένουν πως πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες συμπεριφοράς που έχουν όλοι τους. Όμως ο Οδυσσέας κάνει ότι του αρέσει. Ώσπου οι φίλοι του αγανακτούν με τη συμπεριφορά του και τον διώχνουν από την παρέα τους. Ο Οδυσσέας περνάει τη νύχτα μόνος του. Η επόμενη μέρα όμως δεν είναι και τόσο τέλεια για την παρέα των πιγκουίνων. Τους λείπει ο φίλος τους και αποφασίζουν να τον ψάξουν. Θα καταφέρουν να τον βρουν; Θα επιστρέψει ο Οδυσσέας στην παρέα των πιγκουίνων;

Ένα βιβλίο που έχει σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς τέλειος. Αρκεί να ζει την κάθε στιγμή χαρούμενος και ευτυχισμένος. Επίσης τονίζεται η σημασία της ομάδας, της παρέας και της συνεργασίας. Πολλές φορές ότι μπορεί να καταφέρει μια ομάδα δεν μπορεί να το καταφέρει ένας μόνος του. Ένα βιβλίο που προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και τονίζει τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας, της συνεργασίας αλλά και της αποδοχής.
Το απλό λεξιλόγιο, η πλούσια εικονογράφηση και τα δυνατά μηνύματα είναι αρκετά για αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι αυτό το βιβλίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *