ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

STOP της τροχαίας στα φορτηγά στην Εγνατία από τη Βέροια μέχρι τον Πολύμυλο λόγω καιρού

STOP της τροχαίας στα φορτηγά στην Εγνατία από τη Βέροια μέχρι τον Πολύμυλο λόγω καιρού

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην Π.Ε. Κοζάνης, αποφασίζουμε:

Από 18:00 ́ ώρα της σήμερον (05-02-2020) μέχρι την 09:00 ́ ώρα της Παρασκευής 07-02-2020, την προσωρινή και πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βέροιας (χ/θ 253,000) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (χ/θ 226,000).

Άρθρο 2ο

α) Η τοποθέτηση και αφαίρεση των προβλεπόμενων κινητών πινακίδων θα πραγματοποιείται με μέριμνα και ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

β) Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι, καθώς και τα εκχιονιστικά Μ.Ε., σε κάθε περίπτωση.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης και θα ισχύει έως την αποκατάσταση της οδού, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *