ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΓΥΝΑΙΚΑ: ΟΙ 10 ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ: ΟΙ 10 ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Αν ο στόχος σου για το νέο έτος είναι να περιποιηθείς επί της ουσίας τον εαυτό σου ώστε να αποκτήσεις μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, σε καθημερινή βάση, δεν έχεις παρά να απαλλαγείς από μερικές κακές συνήθειες υιοθετώντας κάποιες πολύ εύκολες αλλά πολύ αποτελεσματικές προτάσεις. 
Ο πιο σύντομος δρόμος για να κατακτήσεις τον στόχο σου είναι αρχικά να το πάρεις απόφαση, να μην επιτρέψεις καμία παρασπονδία και πολύ απλά να ακολουθήσεις πιστά τα 10 πιο θαυματουργά βήματα ομορφιάς που έχουν τεσταριστεί σε βάθος χρόνου και όντως δουλεύουν. 
1. Βραδινή περιπολία
Το 2012 μην διανοηθείς να ξαναπέσεις για ύπνο αν πρώτα δεν έχεις καθαρίσει πολύ καλά το πρόσωπό σου. Άλλωστε η αντίθετη συνήθεια δεν έχει παρά να σου επιφέρει ένα βαρύ και θαμπό πρόσωπο γεμάτο κλειστούς πόρους και μαύρα στίγματα και σπυράκια. Είσαι σίγουρη ότι το θέλεις αυτό;

2. Ο φίλος μου το SPF
Εάν θέλεις να προφυλάξεις το προσωπάκι σου από πρόωρη γήρανση, λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνε κολλητό σου φίλο τον αντηλιακό δείκτη προστασίας. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι αδιανόητο να βγαίνεις από το σπίτι εάν πρώτα δεν έχεις εξασφαλίσει μια προστασία SPF30 είτε από την κρέμα ημέρας είτε από το make up που χρησιμοποιείς.

3. Διπλό μυστικό
Σταμάτα να αγνοείς την φροντίδα του λαιμού και του ντεκολτέ σου. Είναι τα δυο σημεία που επίμονα αποφεύγουμε να περιποιούμαστε γι’αυτό κι αυτά με το που πατάμε τα 40 αρχίζουν να προδίδουν την ηλικία μας. Κρίμα δεν είναι; Την επόμενη φορά λοιπόν, που απλώνεις το serum ή την κρέμα προσώπου συνέχισε τις κινήσεις και προς τις συγκεκριμένες περιοχές. 

4. Εργαλειοθήκη
Άραγε γιατί όλες μας όταν έρχεται η ώρα να βαφτούμε δεν σκεφτόμαστε ποτέ να καθαρίσουμε τα πινέλα του μακιγιάζ; Τα χρησιμοποιούμε τόσο συχνά και αποτελούν μια πολύ σημαντική εστία μολύνσεων καθώς και αιτία φραγμένων πόρων και πολλές φορές κακού μακιγιάζ. Γι’αυτό κάθε τρεις εβδομάδες τουλάχιστον πλύντα με ένα απαλό σαμπουάν και άφησέ τα να στεγώσουν πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις. 

5. Ο τύπος μου
Σταμάτα να χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα για την επιδερμίδα σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να επιλέγεις προϊόντα τα οποία δεν ακούνε στις δικές σου προσωπικές ανάγκες. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα ανανεώσεις τις κρέμες και την βάση του προσώπου σου ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών στα stand καλλυντικών και ψώνισε συνθέσεις αποκλειστικά sur mesure.

6. Οπτική επαφή
Για να σταματήσεις να παραπονιέσαι για τα πρησμένα βλέφαρα, τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και το πόδι της χήνας σταμάτα δυο πολύ κακές συνήθειες. Αρχικά, σταμάτα να τρίβεις τα μάτια σου, γιατί διατρέχεις τον κίνδυνο να τραυματίσεις κάποιες πολύ ευαίσθητες φλέβες στην περιοχή το οποίο και οδηγεί στα παραπάνω αποτελέσματα. Κατα δεύτερον, μην ξεχνάς να φροντίζεις την περιοχή με εξειδικευμένες μάσκες και κρέμες που ανταποκρίνονται στις προσωπικές σου ανάγκες.

7. Νέα ακμή 
Το ξέρουμε αποτελούν μεγάλο πειρασμό αλλά πρέπει να βρεις μια μαγική συνταγή να μην πειράζεις τα σπυράκια στο πρόσωπό σου. Αφού κι εσύ το ξέρεις ότι με το να τα ζουλάς τα βακτήρια πηγαίνουν ακόμη πιο βαθιά στην επιδερμίδα, προκαλείς σίγουρη μόλυνση και κατ’ επέκταση το σπυράκι σου διπλασιάζεται σε όγκο. Αφού υπάρχουν ειδικά προιόντα τα οποία τα απλώνεις τοπικά και μετά από λίγες ώρες εξαφανίζονται, γιατί δεν το κάνεις; 

8. Παντού καπνοί 
Νομίζω ότι οι λόγοι για να σταματήσεις επιτέλους το κάπνισμα είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί, σαφείς και κατανοητοί. Μια μικρή υπενθύμιση απλά κάνουμε: αν συνεχίσεις να το κάνεις πέρα από το να επιβαρύνεις αισθητά την υγεία σου η θαμπή επιδερμίδα και η πρόωρη γήρανση θα αποτελούν σίγουρο άσο στο μανίκι σου. 

9. Νέα κύτταρα 
Η αίσθηση που μένει στη επιδερμίδα σου αφού κάνεις απολέπιση είτε στο σώμα είτε στο πρόσωπο είναι σίγουρα πολύ ευχάριστη και ανακουφιστική. Η υπερβολικά συχνή απολέπιση όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα να τονίσει τις ατέλειες της επιδερμίδας σου. 

10. Ηλιοφάνεια
Στα μπρόνζερς και στα self-tanners λέμε ναι. Στην ηλιοθεραπεία όμως, έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό να κρέμεται επάνω από το κεφάλι μας. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε και πάλι τα μεγάλα αρνητικά της έκθεσης στον ήλιο. Ό,τι κάνεις φρόντισε να το κάνεις με μέτρο, απόφυγε τις υπερβολές και κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι στο εξωτερικό η ηλιοκαμμένη επιδερμίδα δεν είναι μόδα εδω και χρόνια. 

Κορίνα Βρούσια
Beauty Editor
stylewatch


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *